FOTO VIDEO Pinguinul Vasile care se plimbă prin toată lumea

Niciun comentariu

Pinguinul Vasile aparţine unui arădean şi se plimbă prin toată lumea. Are creată şi o pagină de Facebook numită Sir John the Traveller în care sunt postate pozele din călătorii.

Arădeanul Florin Mărcuş a creat un personaj cu care doreşte să intre în Cartea Recordurilor la categoria „Jucăria care a călătorit cel mai mult prin lume“. Proprietarul spune că a ales să-şi personalizeze astfel călătoriile deoarece lui nu-i place să apară în fotografii.

Mărcuş consideră că este păcat să călătorească atât de mult şi să nu împărtăşească cu nimeni frumuseţile văzute. Aşa a luat naştere pinguinul Vasile.

„Sir John The Traveller şi-a început aventura în toamna anului 2014, cu un plan foarte ambiţios: să cucereasca lumea şi să împărtăşească frumuseţile ei celor care nu au ocazia să călătorească, dar în egală măsură şi celor care aşteaptă doar un impuls pentru a pleca într-o aventură”, spune Florin Mărcuş pentru Adevărul. 

Vasile este un călător neobosit, a vizitat până acum 21 de ţări, pe trei continente, multe oraşe fantastice dar şi peisaje de vis, după cum spune arădeanul.

A vizitat locuri pline de însemnatate istorică: Troyes, unde în 1129 a fost recunosctut ordinul templierilor, Avignon – reşedinta papilor vreme de 80 de ani, destinaţii turistice iubite de toată lumea: Coasta de Azur, Venezia, Monaco, Dubai, dar şi locuri mai puţin cunoscute dar cel puţin la fel de pitoreşti: Giethorn in Olanda – Venezia Nordului, Colmar Franta – Mica Venezie, Riva del Garda  – Italia.

Florin Mărcuş spune că locurile preferate de el sunt cele cu încărcătură istorică – sate medievale (Yvoire  Franţa), castele (montreux, Avignon – Franta, Sirmione – Italia, cele 3 turnuri din San Marino) catedrale (Domul din Milano, din Koln, din Ulm etc).

Pozele din călătorii pot fi văzute pe pagina de Facebook.

Florin Mărcuş (38 de ani) are şi o colecţie impresionantă de calculatoare vechi şi de piese. El este de profesie IT-ist.

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu