Familia Bodnariu și-a recuperat copiii

Niciun comentariu

Soții Bodnariu au învins! După șapte luni în care statul norvegian i-a ținut departe de cei cinci copii, familia se va reîntregi. Reprezentanții României au reușit să impună un raport asupra abuzurilor Barnevernet, în Consiliul Europei, deși Norvegia a încercat să evite procedura. Potrivit parlamentarul Ben Oni Ardelean, joi, la Paris, a fost votată cu o largă majoritate investigarea situației din Norvegia.

 

Astfel, după mai bine de 7 luni în care micuții au fost sechestrați de către autoritatea pentru protecția copiilor, familia româno-norvegienă Bodnariu se va reîntregi. Totul a fost posibil datorită membrilor delegației române la APCE care au demarat proceduri pentru a aduce cazul în fața instituțiilor democratice internaționale.

 

Mulțumit de reușită, Ben Oni Ardelean a postat pe facebook următoarul mesaj:

 

”Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astăzi, 2 iunie a.c., elaborarea unui Proiect de Raport intitulat: „Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite”, demers care concretizează moțiunea pentru rezoluție depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlațean și Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegației române la APCE, susținut de reprezentanți din 14 țări. Raportul APCE va examina în ce măsura acțiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecția copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluția, care va sintetiza conținutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferendă în atenția autorităților de la Oslo.

 

Totodată, purtătorul de cuvânt al campaniei pro-Bodnariu, pastorul Cristian Ionescu a ținut să împărtășască cu toți românii reușita familiei greu încercate.

 

„Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu!”, a menționat acesta.

 

 

Copiii au fost luaţi din familie la denunţul unei profesoare

 

Coşmarul familiei Bodnariu a început în luna noiembrie, când copiii au fost luaţi din familie în urma denunţului unei profesoare. Cei doi părinţi au un program de vizitare a copiilor foarte strict, iar pe fetele cele mari nu au voie să le vadă deloc, în timp ce pe bebeluşul de patru luni îl pot vedea de două ori pe săptămână. Ceilalţi doi copii au voie să îşi vadă părinţii doar o dată pe săptămână.

 

 

Sursa:libertatea

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu