Facebook, Google și Twitter, date în judecată de aceeași persoană. Motivul este tulburător

Niciun comentariu

Tatăl unei studente din California, care a fost ucisă în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a acționat în justiție Twitter, Facebook și Google (Youtube).

 

Bărbatul a declarat că rețelele de socializare au permis grupărilor jihadiste să-și răspândească ideologia și să racoleze simpatizanți, potrivit AFP.

 

Nohemi Gonzalez este singura victima americană printre cele 130 de persoane ucise de un comando jihadist pe 13 noiembrie, la Paris.

 

Plângerea a fost depusă săptămâna aceasta la tribunalul federal din California de Nord. tatăl victimei afirmă că rețelele de socializare au adus „în cunoștință de cauză un sprijin material esențial în ascensiunea grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și i-au permis să efectueze numeroase atacuri, inclusiv cel din 13 noiembrie”.

 

În decembrie 2014, potrivit textului, Stat Islamic avea 70.000 de conturi pe Twitter, dintre care ’79 oficiale’ și postări ‘de cel puțin 90 de tweet-uri pe minut’.

 

„Gruparea Stat Islamic utilizează Google (Youtube) și Facebook în aceeași manieră”, a mai precizat tatăl victimei în plângerea sa, solicitând despăgubiri de valoare nespecificată.

 

 

Sursa:dcnews

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu