Expertii avertizeaza: suntem pusi in pericol de tehnologia din propria casa. Care este cel mai periculos obiect din locuinta

Niciun comentariu

Suntem permanent conectati la internet, vorbim ore in sir la telefon, iar in case totul este de ultima tehnologie. Specialistii sustin insa ca aceasta tehnologie, care ne usureaza viata, ne poate afecta sanatatea.

 

Telefoanele mobile, sistemele wireless sau cuptoarele cu microunde emit campuri electromagnetice, spun expertii. Si medicii ne avertizeaza ca expunerea excesiva la aceste unde poate produce modificari de metabolism si dezechilibre nervoase.

Specialistii ne recomanda sa folosim pe cat posibil telefonul fix dar daca nu avem incotro si trebuie sa il folosim pe cel mobil sa avem mare grija sa nu vorbim mai mult de doua minute si sa incercam sa folosim si castile. Asta pentru ca la un simplu apel intensitatea campului electromagnetic poate sa creasca si de 2 mii de ori.”

Costel Stanciu, presedinte APC: „Perturba somnul si inhiba anumiti hormoni cum ar fi melatonina, cu efecte grave pe termen lung asupra sanatatii. Copiii sub 12 ani nu ar trebui sa foloseasca telefonul mobil, iar adultii ar trebui sa limiteze folosirea telefonului mobil la 2 minute pe convorbire si 20 de minute pe zi.”

Teoria este sustinuta si de neurochirurgi.

Vlad Ciurea, prof dr neurochirug: „S-a dovedit ca intre doua telefoane mobile s-a pus un ou pana cand acesta a fiert. Asa e si celula nervoasa, daca il punem intre doua telefoane mobile va suferi pur si simplu ca intr-un aparat electromagnetic. Si asta pentru ca undele electromagnetice produc modificari de metabolism. Ce se intampla exact acolo vom afla in generatiile urmatoare.”

Din aceste motive, Asociatia pentru Protectia Consumatorului a declansat o campanie de informare ca sa stim cum sa ne protejam de undele electromagnetice.

Sursa: stirileprotv.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu