EXCLUSIV Ultimul tun la Apa Nova! Teren gratuit pentru o clădire de birouri cu nouă etaje și un restaurant de lux pentru Ovidiu Semenescu

61721251

Autoritățile locale, printre care Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Sectorului 6, au aprobat în șapte luni toată documentația pentru construirea unui imobil de 11 niveluri – subsol, parter și nouă etaje. Clădirea urma să aparțină lui Traian Ovidiu Semenescu, cel implicat în ancheta DNA de la Apa Nova și considerat de procurori ca fiind adevăratul coordonator al companiei care furnizează apa potabilă în Capitală și Ploiești.

Ovidiu Semenescu, cercetat de DNA, în scandalul Apa Nova

Firma Polymarket Management, societate controlată de Ovidiu Traian Semenescu, a solicitat, la Primăria Sector 6, din septembrie 2013 eliberarea avizelor și autorizațiilor pentru construirea unui imobil cu nouă etaje și a unui restaurant cu un etaj chiar lângă stația de metrou Grozăvești, la adresa Splaiul Independenței, nr. 237.

Terenul, de 6.269 de metri pătrați, unde urma Semenescu să ridice clădirea de birouri a fost pus la dispoziția sa, printr-un contract de superficie  (proprietarul preia, după câteva zeci de ani, ceaa ce se construiește pe un teren) – chiar de Apa Nova.

“Cadoul” de la Apa Nova

Apa Nova

Altfel spus, Semenescu primește, pentru o perioadă de minim 40 de ani, cu posibilitate de prelungire, o suprafață de teren situat chiar lângă cheiurile râului Dâmbovița. Aici, Apa Nova are amplasat unul dintre punctele sale de lucru, pe Splaiul Independenței, nr. 235-237. Prin această inginerie, Apa Nova renunță la jumătate din proprietatea sa din această zonă, pe care i-o cedează, practic gratuit, firmei lui Semenescu pentru minimum patru decenii.

Amintim că proprietățile Apa Nova au fost de fapt ale statului și au fost preluate gratuit de Veolia, compania franceză care deține distribuitorul de apă potabilă din Capitală, în 2000, în momentul concesiunii acestui serviciu. Singura obligație a Veolia a fost să realizeze investiții.

În baza probelor DNA, Ovidiu Traian Semenescu, afaceristul de la Polymarket Management este cel care conducea de fapt societatea de canalizare și furnizare apă rece din Capitală.

Primarul Mănescu, atent cu Semenescu

Până în prima lună a anului 2014, Semenescu primește toate documentele necesare de la Primăria Sector 6, unele semnate personal de Rareș Mănescu, primarul liberal al sectorului.

În baza certificatului de urbanism eliberat de primăria lui Mănescu, Semenescu cere Primăriei Generale a Muncipiului București, condusă de Sorin Oprescu, întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și aprobarea lui într-o ședință de Consiliul General. Zis și făcut, în aprilie, 2014, sociatea lui Semenescu avea toate avizele în buzunar,inclusiv cele de dărmare a două clădiri vechi aflate pe terenul primit de la Apa Nova.

  Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem in scandalul acoperisului Arenei Nationale

Apa Nova

Altfel spus, după ce înregistrează proiectul în septembrie 2013, Semenescu primește toate avizele în lunile octombrie 2013 și ianuarie 2014 de la primăria lui Raraș Mănescu, iar din februarie până pe 1 aprilie 2014 are toate ok-urile de la municipalitatea admnistrată de Sorin Oprescu.

  • 25 octombrie 2013, Primăria Sector 6 eliberează Certificatul de Urbansim 1221/391/1812 necesar obținerii unui PUZ de la Primăria Capitalei
  • 19 decmebrie 2013, Primăria Sectior 6 elibează și avizul de oportunitate nr 38
  • 17 ianuarie 2013, Primăria Sector 6 eliberează și Avizul preliminar nr. 2
  • 10 februarie 2014 – Avizul de la Direcția de Cultură a Municipiului București
  • 10 februarie 2014 – Aviziul Agenției pentru Protecția Mediului București
  • 15 ianuarie – Avizul Comisiei Tehnice de Circulație a PMB
  • 14 martie 2014 – Avizul comisiei de Coordonare a Rețelei Edilitare
  • 1 aprilie 2014 – emiterea PUZ-ului pentru Splaiul Independenței, nr. 237
  • Aprilie 2014 aprobarea PUZ-ului în ședință de Consiliu General al Capitalei

Astfel, în 6-7 luni, toate avizele lui Semenescu au ieșit din primării, inclusiv o dezbatere publică a proiectului ținută pe o pagină puțin accesibilă locuitorilor din zonă. O simplă comparație – un bucureștean obișnuit care încearcă, tot din 2013, să dărâme o casă de 100 metri pătrați pentru a construi una nouă, puțin mai mare, nu a reușit să obțină nici măcar autorizația de a-și dărma propria casa. Doar dacă te cheamă Semenescu poți avea, în șase luni, toate actele gata!

Proiect amânat din motiv de … DNA

După ce a obținut aprobările de construcție în primăvara anului trecut, Semenescu a început, în toamna lui 2014, să organizeze șantierul pe terenul primit de la Apa Nova.

Ancheta DNA l-a făcut pe cel considerat “Stăpânul” apei reci, pentru că este acuzat de procurori că a dat șpagă pentru majorarea prețului apei potabile din Capitală, să-și amâne pentru momentul ultimul tun al afacerilor sale care se învârt în jurul Apa Nova. Clădirea care urmează să fie noul restaurant de lux nu a fost recondiționată și nici lucrările la turnul de birouri nu au început.

sursa cetateanul.net sursa foto stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici