Efect pozitiv după Hexi Pharma: pedepse dublate sau triplate, de până la 15 ani de închisoare, pentru alimente alterate sau medicamente contrafăcute

Niciun comentariu

Comercializarea de alimente alterate sau de medicamente contrafăcute, care prin efectele lor conduc la decesul unei persoane, ar putea fi pedepsită cu până la 15 ani de închisoare, prin modificarea mai multor articole din Codul Penal, care prevede în prezent o pedeapsă de maximum 5 ani.

 

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Parlamentului și prevede înăsprirea pedepselor pentru falsificarea și comercializarea în acest fel a alimentelor, băuturilor, medicamentelor, metalelor prețioase sau altor produse comerciale, revenind la sancțiuni din fostul Cod Penal.

 

Astfel, prepararea de alimente ori băuturi falsificate, alterate sau interzise consumului, vătămătoare sănătății, expunerea spre vânzare sau vânzarea unor astfel de alimente sau băuturi, cunoscând că sunt falsificate sau alterate ori interzise consumului, ar urma să fie pedepsită cu închisoare de la 1 la 8 ani, și nu cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi, cum prevede Codul Penal în prezent.

 

Totodată, falsificarea sau substituirea altor mărfuri sau produse, dacă prin falsificare sau substituire acestea au devenit vătămătoare sănătății, ar urma să fie pedepsită cu închisoare de la 2 la 10 ani. În prezent, pedeapsa prevăzută este închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

 

 

Sursa:profit

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu