Eduard Palincaș condamnat la trei ani și opt luni de închisoare pentru 1 kilogram de canabis și cinci grame de cocaină!

1 comentariu

Condamnarea a venit la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, după ce Pălincaș a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT Oradea.
În baza acestui acord, admis de Tribunalul Arad, traficantul de droguri a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Hotărârea instanței nu este definitivă în acest caz, ea putând fi atacată.

Eduard Pălincaş a fost reţinut joi, 14 noiembrie, şi arestat preventiv o zi mai târziu la Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit soluţiei publicate pe scurt pe portalul instanţei, bărbatul a fost inculpat pentru trafic de droguri de risc respectiv trafic de droguri de mare risc, ambele infracţiuni fiind reţinute în formă continuată. 
Concret, lui Pălincaş i se impută că, în perioada aprilie – noiembrie 2019, a livrat circa 1kilogram de cannabis, circa 5 grame de cocaină unei peresoane, martor denunţător şi colaborator al procurorilor DIICOT Oradea în acest dosar. 
Potrivit surselor Adevarul.ro, Pălincaş a fost reţinut în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea, sub supravegherea procurorilor DIICOT Oradea, în momentul în care încasa o parte din contravaloarea drogurilor pe care le-a livrat.
În 29 aprilie 2020, instanța arădeană hotăra: „În baza art. 485 alin. 1 lit. a, raportat la art. 480 Cod procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 22.04.2020 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea şi inculpatul Eduard Pălincaș. În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, art. 15 din L. 143/2000, art. 43 a.lin.5 Cod penal, art. 41 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Eduard Pălincaş la pedeapsa de: – 3 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată – prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 din L. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. și art. 41 alin. 1 C.p. În baza art. 404 alin. 4 C.p.p. menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurător dispus asupra sumelor de 1.500 lei şi 250 euro, aparţinând inculpatului, măsură dispusă prin Ordonanţa procurorului din data de 14.11.2019. În baza art. 112 lit. e C.p. rap. la art. 16 alin. 2 din L 143/2000 dispune confiscarea specială a sumei totale de 1.750 lei – rămaşi la inculpat în urma vânzării de către acesta a drogurilor de mare risc către colaboratorul autorizat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 29.04.2020”
Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

1 comentariu. Leave new

  • Salut. Îl cunosc, m-a ajutat de multe ori să ies din impas cu o vorbă bună. Este un om onorabil cu mare caracter. E un prieten la nădejde. Nu cred că merită o sancțiune atât de aspră având în vedere faptul că e în pragul maturității, totodată fiind stîlpul familiei. S-a uitat prea mult la filme americane. Cred că îi este învățătură de minte că a stat departe de cei dragi atâția ani și o pedeapsă mai ușoară i-ar favoriza reintegrarea în societate și înțelegerea gravităților faptelor săvârșite. Vă salut și vă respect!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu