Dreptatea lui Văcean: abuzul celor care l-au evaluat

Niciun comentariu

Dar nu abuzul comisiei care l-a picat oferindu-i un mărinimos, mult prea mărinimos 3,33, ci abuzul comisiilor de dinainte. Abuz a fost de exemplu nota 10, pe care i-a oferit-o „mesianica“ Mariana Cismaşiu, fost consilier local promovat de Gheorghe Falcă, într-una din evaluările din trecut. De fapt prin toate evaluările trecute  Văcean trecea mai ceva ca prin brânză. Formalităţile erau decise, evident în biroul celui care l-a sprijin atâta timp, Gheorghe Falcă. Nu avea habar biata Cismaşiu despre cum se mănâncă notele muzicale, ca dovadă stă chiar nota de 10 pe care i-a oferit-o lui Văcean, din marea ei mărinimie. Aşa se face că Văcean are dreptate, unde altundeva decât pe pagina sa de facebook pentru că în altă parte nu îl mai ascultă nimeni, când spune că „Fii atent aici abuz (înainte de alegeri), de la oameni culți! Eu, în concediul legal de odihnă, nefiind în țară, primesc un 3.33 (!!) pentru o activitate, verificabilă, muult mai bogată față de alți ani în care primeam meritat, peste nota 9“.

Văcean a fost obişnuit cu astfel de tratamente din partea celor care îl iubeau şi îl protejau, din partea lui Falcă care din ură pentru cultura Aradului s-a încăpăţînat să îl păstreze pe unul ca Văcean în fruntea unei asemenea instituţii. Falcă nu a avut absolut nici o jenă să pună în fruntea unei instituţii de cultură, pe care o urăşte atât de mult, apropo primarul nostru nu a participat niciodată la un concert oferit de Filarmonică, un personaj dubios. Nu s-a sfiit nici măcar să îl menţină pe Văcean în fruntea instituţiei, deşi abaterile sale de comportament făceau înconjurul României, stârnind dizgraţia întregii lumi culturale, pe care Falcă nu numai că o urăşte, dar îl şi deranjează şi îl dezgustă.

Ei, acum Falcă vine şi se bate în piept că nu îl mai vrea pe Văcean. Pentru că este campanie electorală, iar ieşirile lui Văcean nu mai pot fi controlate. Falcă, şi nu doar Falcă, ci şi Bognar s-au trezit. Dar cam târziu, deşi vorba românului zice că e bine şi mai târziu decât niciodată. Sub sloganul ăsta se ascunde Falcă, încercând cu disperare să pună sub preş prietenia care îl leagă de familia Văcean. Ceea ce Falcă a uitat sunt petrecerile grandioase ţinute de ziua sa sau cu alte prilejuri de la care Alin Văcean, dar în special fratele său Adrian Văcean nu lipseau niciodată. Falcă a fost mereu în apropierea celor doi. Dar e uşor să spui acum că te-ai trezit, după ce ai omorât o instituţie, după ce ai comis o crimă împotriva unui oraş întreg ţinându-l pe unu ca ăsta director. S-au trezit. Şi ce?

La urma urmei lui Văcean nu poţi să îi ceri prea mare socoteală. Sărmanul de el se chinuie să răzbată prin viaţă, iar fiecare zi care trece este o minune că nu a murit căzând în vreo groapă. Individul este penibil şi prin transpiraţia pe care o emană. Dar de ce nu plăteşte şi Falcă, cu a cărui prietenie Văcean defila mereu prin cercurile sale (înguste)?  Cu ce drept iese Falcă acum în public şi se arată deranjat de comportamentul prietenului său. Nu este loial să îţi îngropi apropiatul atunci când este la ananghie. Corect ar fi să te duci cu el pe acelaşi drum, de unde l-ai găsit şi de unde l-ai adus.

 

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu