Doliul un lumea fanilor francizei Războiul Stelelor

StarWarsR2 D2Wallpaper1024

Britanicul Tony Dyson, un expert în efecte speciale care a creat robotul R2D2 din franciza ”Războiul stelelor/ Star Wars”, a murit la vârsta de 68 de ani în reşedinţa sa de pe insula malteză Gozo, informează Reuters.

Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după ce prietenii lui au alertat Poliţia locală, întrucât erau îngrijoraţi din cauza faptului că nu îl mai văzuseră pe britanic de câteva zile, precizează cotidianul Times of Malta.

Potrivit acestei publicaţii, Poliţia nu suspectează producerea unei crime.

Tony Dyson a fost angajat pentru a construi opt versiuni diferite ale robotului R2D2 din filmele ce compun franciza ”Star Wars”. ”A fost cea mai interesantă perioadă din viaţa mea”, a spus expertul britanic.

Potrivit site-ului său oficial, Tony Dyson a construit roboţi şi pentru alte firme din domeniul tehnologiei, inclusiv pentru Sony, Philips şi Toshiba.

Franciza cinematografică ”Star Wars”, creată de cineastul George Lucas, conţine şapte filme SF, cu o acţiune plasată într-o galaxie îndepărtată. Lungmetrajul ”Star Wars: Trezirea Forţei”, al şaptelea film din seria ”Războiul Stelelor”, a fost lansat în decembrie 2015 şi a generat încasări de peste 2,04 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: www.jurnalul.ro / Foto: www.dan-dare.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici