Doi luptători profesionişti de kickboxing, reţinuţi în cazul agresării lui Mircea Oprean. VIDEO

Niciun comentariu

Doi luptători profesionişti de kickboxing au fost reţinuţi, miercuri, de către poliţiştii din Capitală, fiind principalii suspecţi în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean. Aceştia sunt acuzaţi că l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele, l-ar fi ameninţat cu un cuţit şi i-ar fi distrus cauciucurile autoturismului, creând ”în rândul cadrelor didactice o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă”.

 Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, Sandu Ion Paul şi Chivu Viorel Alexandru au fost reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul privind agresarea profesorului Mircea Oprean, fostul ginere al lui Nicolae Ceauşescu.

”Suspecţii aparţin unei zone a sportivilor şi luptătorilor profesionişti (practicanţi de kickboxing, MMA, kempo), fiind de notorietate că asocierea în acest grup poate genera conficte stradale cu impact mediatic, având ca motive câştigarea notorietăţii, tranşarea unor conflicte între aceştia şi apropiaţi ai lor şi alte persoane”, anunţă Poliţia Capitalei.

În cauză sunt făcute cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cei doi sunt acuzaţi că, în seara zilei de 18 mai, l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe profesorul Oprean şi l-au ameninţat cu un cuţit.

”Persoana vătămată a declarat că, în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal, a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat”, precizează Poliţia Capitalei.

Încă de atunci, Oprean l-a bănuit pe unul dintre cei doi, din cauza unor neînţelegeri mai vechi.

”Acţiunile violente împotriva lui Oprean Ioan Mircea au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi. Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul Universităţii Politehnice o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă”, mai precizează poliţiştii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au făcut miercuri dimineaţă trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean scrie news.ro

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu