Deszăpezirea drumurilor îi va costa pe români mai mult decât pe finlandezi sau pe suedezi

Niciun comentariu

Deszăpezirea drumurilor îi va costa pe români mai mult decât pe finlandezi sau pe suedezi. 1500 de euro va plăti Compania de Drumuri şi Autostrăzi pentru fiecare kilometru de drum deszăpezit.

Finlanda, spre exemplu, plăteşte 1200 de euro pentru un kilometru.
Banii ajung la aceleaşi  firme care, aproape anual, câştigă licitaţiile deloc de neglijat. Mai ales dacă se ia în calcul faptul că un kilometru deszăpezit în România costă mai mult ca în ţări precum Suedia, Islanda şi Finlanda.
Este explicaţia reprezentaţilor Companiei de Drumuri şi Autostrăzi pentru drumurile naţionale sau autostrăzi care nu au încheiate contracte de deszăpezire.
Judeţele Giurgiu, Dolj, Vâlcea, Bihor, Cluj şi Bistriţa sunt pe această listă. Iar pe lângă judeţe, se adaugă autostrăzile A1, A3 şi A6.
Autorităţile estimează că deszăpezirea pentru această iarnă va costa 45 de milioane de euro. Dacă mai punem la socoteală că aproape 30 de milioane de euro fost cheltuite de CNADNR pentru cumpărarea de utilaje scumpe, care pot fi utilizate doar în anumite condiţii, atunci costul cu deszăpezirea ajunge la 75 de milioane de euro.
Cât costă deszăpezirea
LOCUL 1: Norvegia – 4000 de euro/ km
LOCUL 2: România – 1500 de euro/ km
LOCUL 3: Suedia – 1400 de euro/ km
LOCUL 4: Islanda – 1200 de euro/ km
LOCUL 5: Finlanda – 1200 de euro/ km
Sursa: Antena 3 / Foto: www.amberleyvillage.org
Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu