Despre gunoiul arădenilor, cu Primăria la taclale

3 comentarii

La Primărie a avut astăzi loc dezbaterea publică cu tema: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fundamentare a deciziei de concesionare a serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire din Municipiul Arad şi a duratei concesiunii-inițiativa primarului“.

Călin Costea, președintele fondator al Partidului Mândri Că Suntem Arădeni (PMCSA) a întrebat dacă utilajele și mașinile folosite pentru curațenia orașului vor fi noi. Această întrebare a venit în urma deciziei Primăriei de a utiliza concesiunea în detrimentul unui contract clasic de prestări servicii, specificând că timpul de amortizare a unui vehicul – utilaj este de minim 5 ani.

Întrebările și propunerile au continuat, ele referindu-se la banii alocați firmelor cu care lucrează Primăria, implicarea în coordonarea acestora și încasarea taxelor.

Anual, primăriile aruncă mai multe zeci de milioane de lei pentru câteva zile de deszăpezire, în baza unor contracte ce datează, în anumite cazuri, chiar dinainte de anul 2004 când aveam mai mult de 45 de zile de iarnă adevarată, spre deosebire de ultimii ani când zilele de iarnă nu au fost mai multe de 7-10 la număr.

Celulele de criză (care oricum nu sunt pregătite niciodată pentru iarnă) trebuie să dispară – Primăria nu mai trebuie să coordoneze operatorii cu care are relații contractuale, ci să îi sancționeze consistent dacă nu respectă contractul, responsabilitatea nefiind împărțita în cazul acesta între cele două entități.

Extinderea contractului în cazul colectării gunoiului stradal prin cuprinderea a cât mai multor străzi ce nu beneficiază la momentul actual de acest serviciu.

Considerăm că taxele încasate actualmente de către operatorul serviciilor de salubritate trebuie pe viitor a fi încasate de instituția Primăriei, ea având mijloacele necesare (Direcția Venituri) pentru a evita neplata acestor taxe de catre anumiți cetățeni și indirect executarea unui serviciu prost calitativ al operatorului,” spune Călin Costea.

Category: Arad
Tags: , , , ,

3 comentarii. Leave new

  • Prietene…esti in mare eroare!!!. Taxa speciala pentru salubritate s a incasat pina in 2011 de primarie. Din 2011 sa transformat in tarif! Si asta se plateste de fiecare beneficiar de la care se ridica gunoiul din pubela de acasa! Tu ai fost la dezbatere privind salubrizarea stradala! Adica maturat stradal al drumului si golitulul cosurilor de gunoi.. Asta e platita de la buget.

    Răspunde
  • Nu sa mai incasat la primarie fiindca era anormal ca statul sa faca serviciul de incasare a banilor pentru o firma privata. Pentru asta a existat si o hotarare in instanta in tr un proces deschis primariei pe tema asta de nevasta ziaristului Zavoianu care s a judecat zece ani pentru ca primaria sa nu mai incaseze taxa speciala de salubritate! ….dar trebuie sa ne informam!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu