Darius Vâlcov îi răspunde Corinei Crețu: „Asta, ca să înțelegem exact cum stau lucrurile!”

Niciun comentariu

Consilierul premierului Viorica Dăncilă dă replica, pe Facebook, comisarului european Corina Crețu, care a criticat săptămâna trecută Guvernul de la București și a spus că autoritățile române ar trebui să fie preocupate de atragerea banilor UE, nu de încheierea parteneriatelor public-private.

Darius Vâlcov, consilier de stat în echipa premierului PSD-ALDE, condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție invocă o serie de cifre pentru a argumenta că este mai bine pentru statul român să apeleze la parteneriate public-private.

Cifrele nu mint niciodată. Hai să vedem! Comisia Europeană alocă României 150 milioane euro pentru studiile și construcția (inclusiv dotarea) a trei spitale. Studiile, conform BEI (Banca Europeană de Investiții – n.r.), cei care le și elaborează, costă 120 milioane euro. Conform acelorași studii BEI, construcția și dotarea celor trei spitale costă 1,2 miliarde euro. Probabil din cele 30 de milioane euro rămase. Între timp, statul român scoate în parteneriat public privat studiul, construcția și dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca să înțelegem exact cum stau lucrurile!”, scrie Vâlcov pe contul său de Facebook.

Săptămâna trecută, Corina Creţu a criticat din nou Guvernul de la Bucureşti. Comisarul european a spus că preocuparea principală a autorităţilor române trebuie să fie atragerea banilor europeni şi nu încheierea de parteneriate public-private. Şi asta pentru că prin aceste parteneriate se cheltuie bani de la buget scrie digi24.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu