Dan Costescu, despre autostrada Sibiu Orăștie: Contractul cu Impregilo Salini a fost reziliat. Proiectul nu a fost respectat

Niciun comentariu

Dan Costescu a susținut, miercuri, o conferință de presă unde a vorbit despre autostrada Sibiu-Orăștie. Potrivit ministrului Transporturilor, autostrada a fost demolată din cauza lucrărilor proaste și a proiectului care nu a fost respectat, astfel că a fost reziliat contractul pe care CNADNR îl avea cu compania Impregilo Salini.

“Am primit analizele și expertizele din CNADNR care arată că materialele de construcție nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările sunt necorespunzătoare. Proiectul nu a fost respectat”, a spus oficialul.

Am solicitat conducerii CNADNR să analizeze opțiunile pentru continuarea proiectului, să identifice soluțiile pentru reanalizarea lui și să elaboreze un plan de măsuri pentru a ști pașii în viitor. Am primit comunicarea din partea companiei, cu privire la rezilierea contractului cu actualul constructor.

Ce se va face în continuare? “Se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor pentru a repara deficiențele din zona fisurată și demolată”, a spus ministrul.

În continuare, “termenul pentru lucrări, dacă nu apare nicio contestație, e august. În septembrie s-ar putea relua traficul. CNADNR va mai începe o serie de licitații separate”.

Întrebat de bani, Costescu a explicat că “vor fi executate scrisorile de garanție – 60 de milioane de lei, 30 de milioane de lei în garanțiile preliminare de execuție. Vor fi folosiți pentru contractarea lucrărilor următoare. Dacă vor fi identificați alți bani necesari, se vor obține prin justiție”.

Dar compania care a făcut autostrada fisurată va mai beneficia de contracte? Legea spune că doi ani nu va mai avea voie să participe la licitații de lucrări, intrând de acum pe lista neagră.

 

 

Sursa: www.b1.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu