Cum micul Botos încearcă să-l imite pe marele Falcă în duelul Sergiilor!

Niciun comentariu

Schimbările de candidați cu puțin timp înainte de alegerile locale fac deliciul presei arădene.

Dacă în cazul PNL-ului schimbarea era evidentă, politicianul Falcă alegând cea mai bună variantă care să-i asigure nu numai succesul la Arad, ci și un cuvânt greu la București, inversiunea USR-ului stârnește în cel mai bun caz râsul.
Și nu, nu râd de Adrian Wiener, un doctor extraordinar și un om deosebit. Un om pe care insuși PNL-ul l-a pus la conducerea celui mai “încercat” spital din Arad, spitalul Covid din Gradiște, pe baza excelenței lui profesionale.
Râd în schimb de “micul” Botoș, președintele USR Arad care încearcă cu tot dinadinsul să-l imite pe fostul lui șef de partid, marele Falca în cazul ăsta.
Micul și marele au un singur lucru în comun. Ambii sunt președinți de partid. Doar că în timp ce Falcă face tot posibilul sa caștige locul de primar pentru partidul și candidatul lui, micul Botoș incearcă să-și rezolve apele în partid pe vechiul sistem comunist.
Prima întrebare care mi-a venit odată cu anunțul schimbării candidatului la Primăria Arad din partea USR a fost de ce dracu nu l-au pus pe Wiener din prima acolo unde ii era locul.
Imaginați-vă ce capital electoral ar fi câștigat din poziția doctorului/senator care lasă scaunul cald din Senatul Romaniei pentru o muncă ingrantă în sistemul medical arădean.
Cât capital politic ar fi acumulat Wiener în momentul în care a reușit să controleze problema Covid-19 din Arad, prin eficiența si dexteritatea cu care a condus spitalul din Gradiște de la un dezastru previzibil la 0 cazuri. Asta în câteva săptămâni.
Doar că la momentul acela, micul Botoș avea visuri mărețe cu cofetarul partidului, prietenul lui de-o viață, care apărea cu fața pe toate blocurile din Arad. Cum ar fi fost dacă in locul lui din 21 septembrie 2019 era doctorul Adrian Wiener ???
De ce a făcut micul Botoș schimbarea?
Eu cred că doar pentru a-l discredita pe doctorul Wiener. Este unanim recunoscut că în politică caracterul nu primează intereselor, iar micul Botoș știe clar că acum Adrian Wiener poate în orice moment să pretindă conducerea filialei județene.
Evident că micul Botoș va veni cu sondaje, va argumenta că partidul USR este unul democratic si că acolo totul se face ca la carte, conform sondajelor. Și că Adrian Wiener va trage mai bine prin candidatura lui lista de consilieri USR. Nu ne va comunica însă care este marele moment în care Adrian Wiener a trecut pe primul loc în ochii arădenilor devansând-ul pe fostul candidat Sergiu Vlad.
Pentru că nu are cum să facă asta deoarece Adrian Wiener a fost de departe tot timpul persoana cu cea mai mare notorietate din partidul ăla și ar fi obținut, dacă era nominalizat din timp, mult mai mulți consilieri decât acum. Adrian Wiener este primul ca notorietate în toate sondajele PNL și PSD, notorietate mai mare chiar și decât cea a micului Botoș, președintele partidului, spre disperarea acestuia din urmă!
Deci cum scapi de un pretendent la tron? Simplu, îl arunci într-o bătălie cu candidatul PNL, care la momentul scrierii acestui raționament politic are în toate sondajele peste 40% intenție de vot după ce tu, onor, președinte de partid l-ai ținut la “rece” pe Adrian Wiener promovând un alt candidat care avea șansa să devină primar al Aradului, cum are șansa Botoș să devină vreodată mare politician.
Asta după ce elegant se pare că, tot micul Botos a “scăpat” de un alt candidat cu alonjă și rezultate, Sebastian Bulumac. Spunem elegant deoarece Bulumac candida din partea PLUS-ului și avea toate șansele, după ce a reușit un record de 27% în fața lui Falca, în 2016 să devină candidatul alianței USR/PLUS …

Acest raționament este unul strict politic și poate fi adevărat sau nu. Sunt convins însâ că membrii USR știu să distingă și vor înțelege exact cum micul Botos folosește exact aceleași strategii PSD/PNL hulite de susținătorii USR/PLUS.

Si mai am o intrebare destul de pertinentă pentru micul Botoș.

Ce se va întâmpla în momentul în care SIGUR Adrian Wiener va lua un scor cu câteva procente bune peste scorul partidului și ca atare acesta va deveni oficial liderul USR Arad. Sunt convins că la varianta asta Botos nu s-a gândit!

Calin Costea/Mândri Că Suntem Arădeni

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu