Cum a justificat instanța eliberarea din arest a fiilor vrăjitoarei Sidonia, acuzați de omor la Padina: Gravitatea faptelor nu poate fi singurul criteriu pentru evaluarea pericolului social

ciocan judecator iul 2021

Judecătorii Curții de Apel Ploiești, care au decis eliberarea din arest preventiv a celor trei frați cunoscuți în lumea interlopă, acuzați de uciderea unui bărbat la o petrecere într-o pensiune din Dâmbovița, au recunoscut că există probe care atestă comiterea faptelor de către aceștia. Cu toate acestea, ei au subliniat că „gravitatea faptelor nu poate fi singurul criteriu pentru evaluarea pericolului social pentru ordinea publică”. Magistrații au mai afirmat că „nu există probe sau indicii că inculpații s-ar sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată sau că ar plănui comiterea unei alte infracțiuni”.

Curtea de Apel Ploiești, care a decis definitiv în urmă cu două săptămâni eliberarea din arest preventiv a fraților Marin Laurențiu, Marin Louis-Justin și Marin George-Armando, acuzați de uciderea unui om într-o pensiune din județul Dâmbovița, consideră că măsurile preventive dispuse inițial nu mai sunt necesare în acest stadiu al anchetei în care cei trei au fost inculpați.

„Nu există probe că inculpaţii s-ar sustrage de la urmărirea penală sau că ar pregăti alte infracţiuni”

„Curtea (completul de judecători de drepturi și libertăți) apreciază că măsura arestării preventive a contestatorilor-inculpați a fost dispusă legal și temeinic la momentul discutării propunerii inițiale și ulterior, cu ocazia prelungirii acestei măsuri.

Cu toate acestea, Curtea reține că probele necesare pentru a justifica o bănuială legitimă nu trebuie să fie la același nivel cu cele necesare pentru a justifica o condamnare. În acest stadiu procesual, pe baza ansamblului probator administrat, există o suspiciune rezonabilă cu privire la faptele imputate inculpaților.

În pofida acestor împrejurări, ținând cont de faptul că inculpații nu au antecedente penale și de stadiul anchetei penale, așa cum a fost invocat de apărare, Curtea reține că măsurile preventive dispuse inițial nu mai sunt necesare pentru buna desfășurare a procesului penal. Nu există probe sau indicii că inculpații s-ar sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată sau că ar pregăti săvârșirea unei alte infracțiuni”, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești, care a decis eliberarea din arest preventiv și plasarea în arest la domiciliu a fraților Marin.

  Cantitate record de 2 tone de cocaină descoperită în Constanța. Vezi la ce valoare este estimată

„Cei trei au domicilii stabile şi beneficiază de suportul familiei”

Instanța a considerat că „simpla suspiciune de implicare în săvârșirea altor infracțiuni sau teama de recidivă nu sunt suficiente pentru a justifica menținerea detenției preventive”, afirmând că argumentele prezentate de instanța de fond în acest sens „nu sunt valide”.

„Având în vedere circumstanțele și modul în care s-a desfășurat activitatea infracțională imputată, precum și profilul personal al inculpaților, gravitatea faptelor nu poate fi singurul criteriu pentru evaluarea pericolului social pentru ordinea publică”, se precizează în concluzia ședinței Curții de Apel Ploiești.

Judecătorii mai notează că cei trei „au domicilii stabile şi beneficiază de suportul familiei”.

Curtea de Apel Ploiești a concluzionat că nu există suficiente motive care să susțină menținerea detenției prin prelungirea arestului preventiv. Argumentul simplu al suspiciunii de implicare în faptele imputate, așa cum a fost prezentat în propunerea de prelungire a măsurii de arest, nu este considerat suficient pentru a justifica continuarea detenției preventive. De asemenea, în contextul în care există indicații că investigațiile penale trebuie să continue, nu s-a demonstrat că inculpații ar putea obstrucționa aceste investigații. Astfel, Curtea de Apel Ploiești i-a eliberat din arest preventiv pe cei trei frați, plasându-i în arest la domiciliu.

Frații Marin sunt suspectați că în noaptea de 10 spre 11 februarie au ucis un bărbat într-un hotel din Padina, județul Dâmbovița, în timpul unei petreceri. Aceștia au fost reținuți începând cu 12 februarie.

Conflictul a izbucnit atunci când cei trei au făcut remarci nepotrivite la adresa soției victimei, iar aceasta a fost apărată de soțul ei. Bărbatul ucis era un om de afaceri bine-cunoscut în Târgoviște.

Cei trei frați sunt fiii auto-intitulatei “Vrăjitoare Sidonia”.

 

Categorie: mandri.ro
Tags: fratii Marin, Padina, Sidonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici