Cum a apărut omul? O nouă ipoteză lansată de fizicieni

Homo sapiens

De unde venimCu siguranță este una dintre întrebările existențiale ale omenirii la care mulți au încercat să găsească o explicație. Spre exemplu, unii astrofizicieni ne-ar spune că elementele chimice din compoziția noastră provin din nucleul stelar. Unii biologi e posibil să susțină teoria evoluției încercând să demonstreze faptul că ADN-ul nostru provine de la primate, în timp ce învățăturile biblice ne vorbesc despre un singur Creator. Însă la toate aceste viziuni despre originea omului, fizicianul Lisa Randall, de laUniversitatea Harvard, vine cu o explicație puțin diferită față de cele prezentate. Aceasta susține, în cartea numită „Dark Matter and the Dinosaurs”, că extincția dinozaurilor și implicit apariția oamenilor are legătură cu materia întunecată existentă în Univers.

În urmă cu 66 de milioane de ani, o cometă ar fi distrus 75% dintre speciile mari care populau atunci planeta noastră. Supraviețuitori au fost primatele de talie mică, care ar fi evoluat în timp tocmai datorită acestei materii întunecate. Materia neagră nu a fost niciodată descoperită în mod direct, însă dovezi care indică faptul că aceasta ar constitui 80% din compoziția Universului există. Se crede că această materie se formează în jurul galaxiilor. Totuși, Randall crede că se adună și printre stele și planete, influențând atracția gravitațională a acestora.

Dintr-un anumit punct de vedere suntem cu toții urmași ai Chicxulub-ului, locul în care meteoritul ar fi lovit Pământul care a dus la dispariția dinozaurilor. Este parte a istoriei noastre, una pe care ar trebui să o înțelegem. Dacă este adevărată, teoria prezentă în cartea aceasta ar înemna că materia întunecată ar fi responsabila atât de schimbarea irevocabilă a lumii noastre cât și de existenta noastră”, declară Lisa Randall.

  CONFERINŢA NEWS.RO:Stan Tîrnoveanu, Zamfirescu, Racoţi & Partners: Anual, 200.000 societăţi intră în faliment la nivel european şi se pierd 1,7 milioane de locuri de muncă

Craterul Chicxulub este un crater de impact preistoric, azi îngropat parțial de apele Golfului Mexic și parțial sub Peninsula Yucatan din Mexic. Craterul este mai mare de 180 km în diametru; această caracteristică face ca el să fie una dintre cele mai mari structuri de impact confirmate de pe Pământ. Meteoritul care a format craterul a avut cel puțin 10 km în diametru.

Materia întunecată nu emite și nici nu absoarbe lumina sau radiațiile electromagnetice sau de altă natură, și deci nu poate fi observată direct cu telescoapele.

Sursa: cunoastelumea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici