Cu ce începe debirocratizarea: Guvernul înființează un nou departament

Niciun comentariu

În proiectul de ordonanţă de urgenţă care are drept scop debirocratizarea administraţiei şi simplificarea unor proceduri, guvernul a strecurat o prevedere privind înfiinţarea unui nou departament cu 35 de posturi. În nota de fundamentare nu sunt incluse costurile acestei măsuri.

 

Noua structură guvernamentală este denumită “Departamentul centenar” şi va fi condusă de un secretar de stat. Scopul este, potrivit notei de fundamentare, coordonarea, la nivel naţional, a pregătirii acţiunilor de aniversare a “Centenarului României” (1918-2018). Numărul angajaţilor acestui departament, subordonat direct primului-ministru, este de 35.

 

În aprilie, Executivul pregătea un proiect de lege dedicat împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire, iar actul normativ urma să aibă o componentă de infrastructură care includea autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni.

 

“Intenţia noastră este să propunem Parlamentului un proiect de Lege a Centenarului care să includă şi o componentă a unor proiecte de infrastructură pe care să le dedicăm Centenarului şi această autostradă, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie parte a acestui proiect pe care să ni-l asumă ca atare indiferent ce se întâmplă din punct de vedere politic”, a spus premierul Cioloş în cadul unei întâlniri cu parlamentarii din Moldova.

 

 

Sursa:evz

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu