CTP: Nu sunt de acord cu sintagma „Marius Copil a pierdut, din păcate”

Niciun comentariu

Jucătorul Marius Copil (nr. 93 ATP), care a pierdut duminică finala turneului de la Basel, a jucat de la egal la egal cu Roger Federer (nr. 3 ATP) și a avut „lovituri federerești”, a spus la Digi24 comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu, pentru care sportivul român este o surpriză cum rar i-a fost dat să vadă în tenis.

„Cu o singură sintagmă din ceea ce ați spus n-aș fi de acord, cu acel din păcate”, i-a spus Cristian Tudor Popescu jurnalistei Digi24 care a anunțat că Marius Copil a făcut un meci mare, în care l-a pus în dificultate de mai multe ori pe numărul 3 mondial, dar a pierdut în cele din urmă, din păcate. „Nu a fost niciun păcat în această seară minunată. Marius a reușit una dintre cele mai frumoase înfrângeri pe care le-am văzut eu vreodată în tenis eu. A jucat cu Federer ca Federer. Îi rog pe cei care n-au văzut meciul să mă creadă pe cuvânt, iar cei care l-au văzut cu siguranță știu că nu exagerez câtuși de puțin”, a comentat CTP la Digi24.

În opinia jurnalistului, diferența în acest meci s-a făcut în primul set și în al doilea set la câțiva milimetri. „În primul set a vorba de o scurtă pe care a greșit-o Marius și de acolo a câștigat la o minge diferență Federer. Din setul al doilea, au fost câțiva milimetri – mingea ieșită afară a lui Marius la scorul de 4-4 și de acolo break-ul decisiv. În rest, Marius a jucat de la egal la egal cu Federer și în niciun caz nu s-a bazat doar pe serviciul său excepțional – este unul dintre cei mai buni serveuri din lume -, ci a recurs la tot arsenalul: a avut lovituri federerești, adică de două ori l-a pasat, l-a trecut cu lob pe Federer, lob din semivolé, din încheietură, adică mână pură, cum numai Federer are, a pus scurte, a făcut voleuri, i-a arătat lui Federer un slice de rever absolut comparabil cu al marelui elvețian, un joc care a încântat tribunele”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„Marius a fost o surpriză cum rar am trăit în tenis, un alt om, mai mult decât jucator”, a mărturisit jurnalistul. „Până acum, Marius avea un joc destul de închis, fricos, un joc cu respect, în sensul neplăcut al cuvântului, chiar rău al cuvântului, față de jucatorii mari, față de jucătorii mult mai bine clasați decât el. Din pricina acelui respect a pierdut, de pildă, meciul cu Murray, din vară, de la Washington. Or, aici, dintr-o dată, a jucat cu Federer ca și cum ar fi fost întâlnirea cu nr. 20 între cei doi și ca și cum s-ar fi luptat o viață cu Federer”, a explicat CTP. „Cum s-a produs minunea asta în Marius, schimbarea asta formidabilă? Probabil că ne pot spune Andrei Pavel, preparatorul fizic Lucian sau tatăl”, a încheiat Cristian Tudor Popescu pentru digi4.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu