Criza rezidentilor se poate incheia in doua zile, daca ar vrea Dancila

Niciun comentariu

Biroul de presa al Ministerului Educatiei ne-a comunicat ca in acest moment nicio persoana din conducerea institutiei nu poate semna ordine de ministru sau hotarari de guvern, deci nici ordinul de care depinde organizarea rezidentiatului in acest an: „Legea spune ca delegarea de atributii catre secretarul de stat se face in conditiile in care in acel minister exista un titular. Acel titular face delegarea. Institutia a ramas fara titular. Nu poate sa existe secretar de stat delegat atata vreme cat nu exista ministru titular„.

Contactat de Ziare.com, Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei in Guvernul Boc (demis in 2009 prin motiune de cenzura, ca si actualul guvern), ne-a explicat cum ar putea fi rezolvata legal si rapid criza medicilor rezidenti, daca premierul Viorica Dancila si-ar dori cu adevarat acest lucru.

Criza numirii medicilor rezidenti poate fi
usor rezolvata de prim-ministrul Dancila, daca ar vrea sa o faca. In prima faza, premierul Dancila ar trebui sa emita o hotarare de guvern prin care sa completeze hotararile de guvern care organizeaza ministerele in cauza, Educatiei si Sanatatii, hotarare care sa prevada ca, in caz de vacanta a postului de ministru si absenta a delegarii atributiilor ministrului catre un secretar de stat, pentru a intampina blocarea activitatii ministerului, premierul poate emite o decizie prin care sa delege pentru o perioada determinata exercitarea atributiilor ministrului catre un secretar de stat inlocuitor la comanda ministerului.

In faza doi, premierul ar urma sa emita deciziile de delegare pe o perioada determinata a atributiilor catre secretarul de stat inlocuitor din minister.

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu