Copy Paste de Arad marca Adrian Wiener & UVVG

Niciun comentariu

Fostul director interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență nu își poate explica de ce numele său apare pe o lucrare plagiată în proporție de 95 la sută, alături de cele ale unor personalități din mediul academic arădean. Mai mult decât atât, Adrian Wiener consideră că un plagiat care datează din anul 2009 nu reprezintă un subiect de actualitate în anul 2016.

Articolul ,,Cytokine and atherogenesis ‘’despre care experții internaționali sesizau în anul 2013, pe www.plagiate.ro și integru.org, că reprezintă plagiat în peste 95% din conținut a apărut în paginile publicației ,,Arad Medical Journal’’ editate sub egida UVVG și este semnat, între altele, de nume sonore din mediul academic între care și Coralia Cotoraci, actualul rector al universității private arădene sau Liana Moș, decan al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul aceleiași istituții de învățământ superior. Considerând, probabil, că întâmplările vechi sunt date uitării indiferent de gravitatea lor Adrian Wiener crede că este ținta unor atacuri de campanie atunci când vine vorba despre plagiatul din 2009.

,,Acestea sunt întâmplări vechi care nu au legătură cu persoana mea, pescuite acum, în campania electorală. Din câte îmi amintesc, la vremea respectivă UVVG a formulat un răspuns în acest sens, dar și l-a retras. Articolul la care se face referire nu are nicio legătură cu mine, numele meu apărând acolo fără ca eu să fi fost consultat.Dovadă sunt și semnele de întrebare care apar în dreptul numelui meu. Ar putea fi, foarte bine și o simplă eroare de redactare. Vă spun doar adevărul: în anul 2009, atunci când a fost publicat acel articol, eu eram proaspăt venit ca asistent la universitate și nu aveam interesul de participa la redactarea acestuia pentru a urca pe scara universitară. Prin urmare, sunt și în momentul de față doar asistent universitar’’ , e de părere Wiener. 

E greu de crezut că o persoană al cărei nume apare pe o lucrare plagiată nu are nici cea mai vagă idee cum de acest lucru s-a putut întâmpla și, cu atât mai greu de înțeles de ce plagiatorul și-ar închipui că un plagiat este mai puțin important după șapte ani.

wieneri 1

Iar pentru a răspunde curiozității cu care Adrian Wiener se miră de importanța și actualitatea plagiatului din 2009, dând vina inclusiv pe campania electorală, mai spunem doar : ,,Pentru că Ponta!’’ (acel Ponta care a primit, în 2012 din partea Universității București, decizia de plagiat  a lucrării de doctorat și care este și în prezent cercetat în dosarul ,,Turceni-Rovinari’’, deși faptele pentru care este judecat datează din perioada 2008-2009).

Mai mult lucrarea cu pricina în care apare Adrian Wiener alături de personalități din cadrul UVVG nu este retractată nici acum, semn că cei în cauza nu dau prea mare importanță situației create (copierea unui articol în proporție de 95% ) și că nici nu intenționează după trei ani de la descoperirea lui să facă acest lucru.

Category: Arad
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu