Comunicat de presă – Asociația Orașelor din România

primari orase

Ieri, 23 mai 2017, cu ocazia Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, reprezentanții la vârf ai structurilor asociative ale județelor, municipiilor, orașelor și comunelor și-au exprimat susținerea proiectului legii salarizării unitare promovat și supus dezbaterii de către inițiator, în forma adoptată de către Senat.

Structurile asociative ale unităților administrativ-teritoriale sunt surprinse de lipsa unei consultări de către sindicate, deși în mod tradițional, a existat o colaborare de durată între Asociația Orașelor, Asociația Municipiilor, Asociația Comunelor, Uniunea Naționala a Consiliilor Județene și sindicatele reprezentative din administrația publică locală.

Asociația Orașelor din România consideră că proiectul de act normativ adoptat cuprinde toate amendamentele importante susținute de partenerii de dialog social și cere tuturor liderilor de opinie care se exprimă public în legătură cu noua lege a salarizării să îi informeze corect, atât pe angajații din primării și consilii județene, cât și pe ceilalți cetățeni, referitor la conținutul și efectele acestei legi.

Considerăm că menținerea și adoptarea proiectului privind salarizarea unitară de către Camera Deputaților în formă adoptată de către Senat este de natură să motiveze angajații din primării și aleșii locali în procesul de absorbție al fondurilor europene, contribuind în mod sustenabil la dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunităților locale pe care autoritățile administrației publice le reprezintă.

De asemenea, această propunere este de natura să rezolve dezechilibrele existente în actualul sistem de salarizare din fonduri publice permițând atragerea de profesioniști în administrație și punând capăt exodului de funcționari publici sau contractuali bine pregătiți spre alte domenii de activitate și slăbirea continuă a calității serviciilor oferite cetațenilor.

Audi provoaca Tesla la Berlin

Noul cadru legislativ propus realizează un tratament juridic echitabil și nediscriminatoriu între categoriile de personal din sectorul bugetar care desfășoară muncă de valoare egală, în sensul de a se asigura acestora, prin aplicarea dispozițiilor legii de salarizare, o remunerație egala, precum și o remediere a interpretărilor abuzive, dar, în același timp, încurajează și motivează performanța în administrația publică locală și în celelalte sectoare bugetare.

BIROUL DE PRESA AL A.O.R.

Categorie: arad
Tags: asociatii, importante, judete, municipii, orase, romania

Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici