CNIPMMR Arad face precizări privind impozitarea în industria hotelieră și a restaurantelor

Niciun comentariu

Consiliul Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR), filiala Arad face precizări privind impozitul pe care îl au de achitat firmele care desfășoară activități hoteliere.

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, 28 iunie 2016, în plen, o iniţiativă legislativă care reglementează impozitul specific pentru firmele care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier, restaurante, baruri şi care oferă facilităţi de cazare pentru vacanţe.

Iniţiativa legislativă supusă dezbaterii  are ca obiect de reglementare asigurarea cadrului legal privind stabilirea unei noi modalități de impozitare aplicată contribuabililor din sectorul turistic, hotelier, restaurante și alimentație publică, în scopul stimulării investițiilor și eliminării concurenței neloiale.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaţilor cu amendamente printre care menţionăm extinderea impozitului specific şi pentru micro-întreprinderi, precum şi eliminarea condiţiei de realizarea unei cifre anuale netă, în echivalent lei, de până la  5 milioane euro, ponderea totală a veniturilor de peste 70%, precum şi condiţia de număr mediu anual de salariaţi mai mic sau egal cu 250.

“Legea a fost cerută de întreg spectrul industriei de turism din România pentru a simplifica modalitatea de raportare, conformare voluntară, respectiv controlul din partea autorităţilor publice. Salutăm adoptarea acestui tip de impozitare, mai modern, axat pe baza unor modele de bună practică la nivelul altor ţări europene. În egală măsură, trebuie să fim foarte atenţi ca implementarea acestei măsuri să fie una simplă şi să se asigure că întreprinderile mici şi mijlocii nu sunt dezavantajate în raport cu marii operatori din turism”, au transmis reprezentanții CNIPMMR.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu