Clinton şi Trump obţin victorii în câte şapte state în cadrul “Super Tuesday”

rs 1024x759 150709052426 1024.Donald Trump Hillary Clinton JR 70915 copy

Hillary Clinton a obţinut victorii în şapte state, iar Bernie Sanders în patru – în tabăra democrată, în timp ce Donald Trump a obţinut victorii în şapte state, Ted Cruz în două, iar Marco Rubio în unul – în tabăra republicană, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinelor “Super Tuesday”.

În total 12 state au fost chemate să se pronunţe în alegerile primare de marţi, un moment-cheie în campaniile pentru obţinerea învestiturii celor două partide în vederea alegerilor prezidenţiale de pe 8 noiembrie.

În tabăra democrată, 1.017 delegaţi vor fi desemnaţi în urma scrutinelor de marţi seara, reprezentând un pic peste 20% dintre membrii aşteptaţi la Convenţia de la Philadelphia. În tabăra republicană, 595 de delegaţi vor fi aleşi să participe la Convenţia de la Cleveland, reprezentând aproape un sfert din total.

Democraţii

Fosta Primă Doamnă Hillary Clinton a obţinut victorii în Georgia, Virginia, Tennessee, Arkansas, Texas, Alabama şi Massachusetts.

Rivalul său, senatorul Bernie Sanders, a obţinut patru victorii, în Vermont, Oklahoma, Colorado şi Minnesota.

El şi-a reafirmat marţi seara ambiţia de a lupta până la capătul procesului de desemnare.

“Nu este vorba despre nişte alegeri în care învingătorul ia tot. Dacă obţii 52% din voturi sau 48%, obţii, în definitiv, aproape acelaşi număr de delegaţi din partea statelor. Până se încheie noaptea (alegerilor de marţi spre miercuri) vom câştiga sute de delegaţi”, a declarat el, citat de Le Monde.

Sursa: www.mediafax.ro / Foto: www.eonline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici