Chinezii vor putea patrula pe străzile din Ungaria în urma unui acord încheiat cu guvernul lui Viktor Orban

politisti chinezi

Polițiști chinezi vor putea patrula pe străzile din Ungaria în „patrule comune” cu omologii lor ungari, a confirmat ministerul de interne de la Budapesta, după ce informațiile despre un acord în acest sens între Budapesta și Beijing au apărut în presă, relatează Daily News Hungary.

Ziarul german Die Welt notează că acordul încheiat la jumătatea lunii februarie între ministerul ungar de interne și cel de la Beijing înseamnă că ofițeri de poliție chinezi ar putea apărea pe străzile orașelor ungare, la fel ca în cele din Serbia, o altă țară europeană apropiată de China.

Ministerul de interne de la Budapesta a confirmat într-un răspuns scris transmis site-ului ungar de știri Telex că „ofițeri de poliție din cele două țări (n.r. Ungaria și China) vor putea desfășura în viitor patrule comune, ajutând astfel la îmbunătățirea comunicării între cetățenii și autoritățile celor două țări, îmbunătățind securitatea internă și ordinea publică”.

Potrivit ministerului ungar al internelor, înțelegerea încheiată între cele două țări are obiectivul de a spori securitatea în zonele turistice în perioadele estivale de vârf și, în general, în timpul evenimentelor care atrag grupuri mari de oameni.

„Încheierea unor înțelegeri asemănătoare nu este fără precedent, ofițeri de poliție maghiari îi ajută de asemenea pe colegii lor croați pe coasta croată în timpul vârfului sezonului estival iar polițiști austrieci au fost de asemenea în misiuni comune cu colegii lor maghiari la Lacul Balaton”, a mai transmis ministerul de la Budapesta pentru Telex.

Categorie: arad, internațional, mandri.ro
Tags: china, chinezi, patrule, politisti, ungaria, unguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici