Cermeiul sărbătorește, a promovat în Liga a 3-a! Retrul barajului cu Feleacu a fost de infarct

Niciun comentariu

Bătălia pentru un loc în Liga a 3-a dintre campioanele județelor Arad și Cluj s-a reluat în această seară pe arena „CMC” din Dealul Gruia, de la scorul de 1-0 pentru „alb-roșii”. Scenariul celor 90 de minute a semănat cu cel din tur, dar cu era nevoie de prelungiri în stabilirea promovatei, am avut parte de emoții și o răsturnare de situație a trupei lui Aslău, venită în ultimele 9 minute de joc.

Pe o căldură caniculară, meciul a început cu 8 minute întârziere față de ora stabilită (17,30) cu un ritm destul de scăzut. Gazdele nu au dorit să riște încă din start, iar cermeianii s-au mulțumit să se apere atent la adăpostul avantajului minim luat în tur. Prima fază de poartă s-a născut în careul clujenilor, după e Nistor a reluat cu capul pe lângă poarta centrarea lui Purece. A fost un simplu foc de paie, căci tatonarea a fost cuvântul de ordine în prima jumătate de oră. Din minutul 30, însă, meciul și-a schimbat fața și au apărut și situațiile de poartă. Mai întâi, Macula a tras puțin pe lângă poartă după acțiunea lui Danciu, pentru ca replica să vină de la Bulza, care a finalizat cu capul exact pe direcția lui Silaghi. În minutul 33, Goga, scăpat în careu, l-a bătut  pe Rusu cu o lovitură de cap, dar mingea s-a dus peste poartă. Același golgheter al clujenilor și-a mai încercat odată norocul, de data aceasta de la 20 metri, dar de data aceasta Fl. Rusu a fost la post. Finalul de repriză i-a aparținut Cermeiului, dar Dani Bulza a preferat să finalizeze printr-o scăriță o contra a echipei sale și Silaghi a intuit totul.

Repriza secundă s-a reluat de la 0-0, cu echipa gazdă ceva mai puțin periculoasă decât în finalul primului act. În ciuda unei dominări teritoriale, Feleacu nu i-a maid at d elucru căpitanului Rusu. În schimb, Vereș și Sălăjan i-au dat ceva emoții lui Silaghi cu două șuturi din afara careului. Minutele au început să se scurgă cu cele două combatante plătind tribute energiilor consumate într-o oră de joc pe o temperatură infernală. De fapt s-a și dat startul  sarabandei schimbărilor, iar următoarea fază de poartă s-a născut de abia în minutul 76. Nistor a prins un șut frumos de la 30 de metri, iar Silaghi s-a întins serios pentru a evita golul. Imediat după, Vereș a finalizat slab din careul mic. Dacă schimbările lui Aslău nu au produs efect, cele ale lui Roșu, în special una a fost decisivă. În minutul 79, la o fază ce nu anunța nimic, Horațiu Moldovan a prins un șut de  la 30 de metri, iar Rusu a fost bătut. Gazdele au încercat să tranșeze soarta echipei promovate în timpul regulamentar, dar  Danciu a tras mai întâi peste poartă, iar apoi, șutul în cros a trecut prin fața porții fără ca nimeni să-l devieze în plasă.

S-a mers în prelungiri, unde Cermeiul a părut echipa mai proaspătă, a avut inițiativa și mingea și a trecut pe lângă gol în minutul 100. Atunci, Nistor a reluat cu capul, milimetric pe lângă poartă, centrarea din corner a lui Suslak. Prima repriză de prelungiri s-a încheiat, însă, cu o bară laterală a lui Grigoroșcuță.

Ultimele 15 minute au debutat perfect pentru clujeni. În minutul 107, D. Moldovan a centrat de pe stânga, iar Danciu a marcat cu capul pentru 2-0. Cermeiul nu a capotat, Andrei Purece avea să fie erou. Mijlocașul împrumutat de la Ineu a prins un șut senzațional de la 30 de metri, făcând inutil plonjonul lui Silaghi, mingea atingând și bara din stânga portarului înainte de a intra în plasă. Cu Feleacu în zece după eliminarea lui H. Moldovan și uractă în atac în căutarea golului trei, Cermeiul a mai înscris odată, punctul siguranței, prin Ghergar.

Ultimul fluier a adus o prăbușire a ambelor echipe la pământ. Pentru cermeiani a fost o prăbușire dulce, căci au obținut mult dorita promnovare în Liga a 3-a.

Formații:

Feleacu: Silaghi – Burcă, N. Crișan, Mureșan, D. Moldovan – Macula, Grigoroșcuță – C. Crișan (78 H. Moldovan), Danciu, Goga – M. Burz (66 Neamț, 114 Brie). Antrenor: Lucian Roșu

Cermei: Fl. Rusu – Ad. Popa, Cotoc, Gurban, Suslak – Purece, Varga, Nistor, Vereș (99 A. Brîndușe) – Bulza (70 Ghergar), Sălăjan (72 V. Brîndușe). Antrenor: Mircea Aslău

Cartonașe galbene: C. Crișan 61, H. Moldovan 79 și 117, Danciu 90+1 / Vereș 53, Popa 86, Cotoc 88

Cartonaș roșu: H. Moldovan 117

Arbitri: Cristian Codrea – Cristian Lucaci, Gheorghe Tarba (toți din Baia Mare). Observatori FRF: Ioan Onicaș și Dan Costin (ambii din Zalău)

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu