Ce se va întâmpla cu conturile de zeci de milioane de euro din străinătate ale lui Dan Condrea

Niciun comentariu

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, companie aflată în centrul celui mai mare scandal din sistemul sanitar românesc după ce s-a descoperit că livrează spitalelor dezinfectanţi diluaţi, a murit duminică seară într-un teribil accident rutier. Jurnalistul Cătălin Tolontan relatează pe blogul sau că unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma rămâne Flori Dinu, directorul general al firmei.

 

Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital şi cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se bagă peste contractele din spitale, Florin Dinu le ştia”, a spus pentru Gazeta o sursă din Hexi Pharma, scrie Tolontan.

Dan Condrea îşi ţinea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Swiss Elveţia. Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

 

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu (foto sus), susțin surse din firmă.

 

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile.

Mesaj bulversant trimis de Dan Condrea cu doar câteva ore înainte de accident. Fosta soție: „Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine”

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de această spitalelor au concentraţii mult mai mici decât cele înscrise pe eticheta.

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, relatează Agerpres.

 

Duminică seară, patronul companiei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost găsit mort într-un autoturism Hexi Pharma, la scurt timp după ce maşina s-a izbit puternic de un copac, pe şoseaua dintre Buftea și Corbeanca. Accidentul s-a produs pe o porțiune de drum drept.

 

Condrea era singur în maşină. El a fost recunoscut dupa acte și dupa haine, cadavrul său fiind complet desfigurat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit în plină viteză de un copac.

Condrea nu conducea mașina cu care merge în mod normal, un SUV Porsche Cayenne negru, o mașină mare și cu sisteme de protecție foarte eficiente în caz de accident. Duminică el se afla la volanul unei mașini compacte, de oraș, un Opel Astra.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă a fost vorba despre un simplu accident de circulație sau despre o sinucidere.

 

Sursa:evz

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu