Ce s-a găsit în calculatorul criminalului de la Munchen şi cum şi-a procurat arma semiautomată

Niciun comentariu

Adolescentul care a omorât nouă persoane la Munchen şi s-a sinucis plănuise atacul de circa un an şi cumpărase arma semiautomată la negru, cu ajutorul unor infractori contactaţi online, anunţă şeful Poliţiei din landul german Bavaria, Robert Heimberger, citat de publicaţia Der Spiegel.

 

Tânărul a început să planifice atacul după ce vizitase în urmă cu un an locul unui masacru comis în anul 2009 în Germania. Surse citate de postul german N-TV afirmau de vineri seară că este posibil ca tânărul se se fi inspirat din atacul armat comis în anul 2009 la o şcoală din zona Winnenden/Wendlingen (landul german Baden-Württemberg). Un adolescent de 17 ani a omorât 15 persoane după care s-a sinucis, pe 11 martie 2009.

 

Robert Heimberger a precizat că în calculatorul criminalului de la Munchen a fost găsit un document care arată că adolescentul german de origine iraniană era pasionat de jocuri video violente şi de atacuri armate.

 

Tânărul – identificat sâmbătă de presa germană ca fiind Ali David Sonboli – frecventa site-uri online ilegale şi a reuşit astfel să cumpere o replică fabricată în Slovacia a unui pistol de tip Glock 17.

 

 „Plănuia atacul de circa un an”, a declarat Heimberger.

 

Poliţia germană verifică dacă există legături între atacul produs vineri la Munchen şi masacrul comis exact acum cinci ani la Oslo, în Norvegia, soldat cu 77 de morţi.

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu