Ce pierde PSD prin fuziunea PNL-UNPR

Niciun comentariu

PSD a propus în urmă cu aproximativ două luni fuziunea UNPR-PSD. Liviu Dragnea a spus joi, că nu a primit niciun răspuns de la UNPR. Însă, a fost surprins când în spațiul public a apărut informația unei fuziuni UNPR-PNL.

 

Dacă în teritoriu, raportându-se la majorități și la rezultatele recentelor alegeri locale, Liviu Dragnea susține că PSD nu are nimic de pierdut, în Parlament siguranța PSD se clatină.

 

Problema se pune cu privire la majoritatea Parlamentară. Potrivit site-urilor celor două Camere ale Parlamentului, situația este următoarea:

 

Senat

 

PSD- 57

 

PNL- 55

 

UNPR- 16

 

ALDE- 13

 

UDMR- 8

 

Fără apartenență- 13

 

Camera Deputaților

 

PSD- 143

 

 

PNL- 117

 

UNPR- 27

 

ALDE- 23

 

UDMR- 17

 

Minorități- 17

 

Neafiliați- 34

 

La Senat, dacă PNL va face majoritate cu UNPR și UDMR, ar ajunge la 79 de voturi. PSD și ALDE au împreună 68 de voturi. Din calcule politice, PNL va obține majoritatea în Senat, o majoritate sensibilă din cauza celor 13 ‘fără apartenență’.

 

Dacă facem calculul a ceea ce este acum în Camera Deputaților, PSD și ALDE au împreună 166 de deputați, PNL-UNPR-UDMR au împreună 161. Aici majoritatea este una sensibilă. Diferența o pot face minoritățile și neafiliații.

Situația prezentată nu-i ia în considerare pe cei care au câștigat mandate la alegerile locale, primari și consilieri, care pot pleca în teritoriu. PSD pierde cel puțin 30 de parlamentari.

 

Ce înseamnă câștigarea majorității de către PNL?

 

– alt vot pe imunitate: dacă până acum PNL acuza de fiecare dată PSD că-și apără oamenii de ‘justiție’.

 

– posibila schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului, ceea ce PNL cere de ceva timp, dar nu a avut până acum puterea să o facă.

 

– ar putea fi blocate proiecte ale PSD: adesea au apărut adversități PSD-PNL cu privire la diverse propuneri legislative.

 

 

Sursa:dcnews

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu