Ce distante sunt intre peron si tren in statiile de metrou, in conditiile in care maxima admisa e de 8 cm

Niciun comentariu

Metrorex va rezolva problema spatiului dintre peroane si tren, sustine directorul general al ANPC. De sambata ar urma sa apara anunturi de avertizare, care sa fie clare si vizibile pentru calatori.

 

Asta in conditiile in care vineri la ANPC au mai aparut doua plangeri, in care calatorii sustin ca ar fi avut de suferit dupa ce au calcat din greseala intre tren si peron. Intr-un comunicat, Metrorex declara doar ca siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol niciodata.

Potrivit ANPC, distanta ar trebui sa fie de maximum 8 centimetri, dar este de peste 20. Reporterii PRO TV au coborat in subteran si au masurat aceste spatii.

Vitalie Cojocari, corespondent PRO TV: “Compania Metrorex sustine ca avertizeaza calatorii in legatura cu spatiul dintre vagoane si peron. Unde? Pe un panou, la punctul 11, este o propozitie unde scrie se recomanda atentie la urcarea si coborarea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre tren si vagon si tren. Intrebarea este cine ajunge sa citeasca pe acest panou?”

Scandalul a aparut cand Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a cerut sistarea activitatii metroului in statia Piata Victoriei. Motivul, distanta dintre peron si tren este mai mare decat prevede “Instructia privind normele si tolerantele pentru constructia, reparatia si intretinerea caii de rulare la metrou”. Potrivit documentului, spatiul trebuie sa fie de maximum 8 centimetri.

Pentru ca aceasta statie este in curba, distanta dintre peron si vagon este destul de mare, o s-o masuram acum, 14 centimetri. Asa ca trebuie sa fiti foarte atenti cand intrati si iesiti din tren pentru ca riscati sa va accidentati.

Vitalie Cojocari, corespondent PRO TV: “Suntem la statia Piata Romana, unde distanta dintre vagon si peron este chiar mai mare de aproape 18 centimetri, in acest caz aveti grija la copii, nu ii lasati nesupravegheati.”

De la vagon la vagon, distanta poate fi si mai mare.

“-Este aproape 21 de centimetri.
-Da, este o distanta maricica, dar v-am spus, un pic de atentie si nu cred ca s-ar intampla.”

“Ma uit pe unde paseste, mai ales ca stiu ca e periculos.
-De ce e periculos?
-Pentru ca este spatiu destul de mare si intra talpa.”

Un angajat de la paza metroului, suparat pe situatie, ne spune ca vina pentru un posibil accident apartine doar calatorului.

“Cred ca s-a straduit, daca e chioara sa stea acasa. Chiorii nu se duc la servici sau la plimbare.”

Vineri, reprezentantii Metrorex s-au intalnit cu cei de la ANPC pentru a rezolva problema.

Paul Anghel, director general ANPC: “Din discutiile cu dansii au zis ca o sa rezolve in seara asta sa avertizeze, vor vopsi pavimentul si vor face informari cu privire la distante.”

Cei de la Metrorex nu au comentat deocamdata informatia. La pranz au transmis un comunicat prin care au anuntat printre altele “ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta.”

Cu toate acestea, ramane in vigoare amenda de 20.000 de lei pe care au primit-o de la ANPC.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu