Catastrofă în țară – codul roșu de inundații se menține. Niciun reprezentat al statului nu a mers în teren

Niciun comentariu

Ploile abundente căzute în ultimele două zile au afectat 89 de localități din șapte județe – Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea, fiind înregistrate și două victime în județele Bacău și Vrancea, potrivit informațiilor comunicate vineri de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. Imagini cu neputința oamenilor în fața puhoaielor au fost amplu prezentate la televiziuni, însă Răzvan Dumitrescu a pus în dezbatere, în ediția de vineri a emisiunii pe care o realizează la Antena 3, “Subiectiv”, faptul că nu a văzut în teren niciun ministru sau vreun secretar de stat.

 

“Nici pe hartie nu există această autoritate, nu doar pe teren. Unde-i celula de criză, unde e planul de acțiune, unde-s mijloacele de salvare pentru populație, pentru animale, pentru culturi? Unde a fost prevenția că s-a știut din timp că vin ploi? Acum se vede ce înseamnă forța unui guvern tehnocrat. Nu e nevoie să facă nimic. Nici celulă de criză, nici să meargă pe teren, nici să acționeze. Natura e liberă”, a comentat Sorin Roșca Stănescu, prezent în emisiune.

 

“Nu lipsesc autoritățile, că ei sunt tehnocrați, birocrați de la Bruxelles unii dintre ei, și birocratul stă la birou, nu se duce pe câmp. Ați mai văzut birocrați pe câmp? Ce să caute tehnocratul în apă?”, a subliniat Ciuvică.

 

Val Vâlcu, de asemenea invitat în emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu, a comentat subiectul: “Guvernul fiind tehnocrat, are o vulnerabilitate, pentru a se distanța de anumite măsuri îl injură și PSD și PNL, dar are și un mare avantaj: că nu candidează. Cei care urlau cel mai tare că e Ponta în barcă sunt cei care au susținut cel mai tare guvernul tehnocrat. Parcă nu le vine să întrebe de ce nu-și pierd miniștrii week-end-ul pentru câțiva oameni necăjiți. Această guvernare se face pentru Facebook, se face la gale, se mai pune o postare, se mai face o analiză. Oamenii aceia nu au Facebook. Dacă aveau vreo 2-3 o priză de curent unde să alimenteze un calculator, acum le-a șters-o apa. Deci, oamenii aceia nu contează”, a punctat Val Vâlcu.

 

“Natura nu ține cont că e vineri și e zi scurtă. Nu e ca tehnocratul care rupe ușa la ora 16:00. Bine că avem Dumnezeu și SMURD, că astea ne salvează. Am auzit astăzi un lider politic local spunând “datorită inundațiilor…” Pentru oamenii politici locali să știți că e un lucru pozitiv “datorită inundațiilor” – mai repară un pod, mai fac un ghid, mai fac niște contracte cu statul”, a declarat și Felix Rache.

 

 

 

Sursa:dcnews

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu