Cât costă o ședință de Guvern

sedinta guvern

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a dezvăluit, vineri, suma pe care actualul Executiv a găsit-o în buget la instalarea la Palatul Victoria, precum și costul unei ședințe de guvern.

 

“Se poate vedea în protocolul de predare-primire între mine și d-na ministru Dragu că noi am lăsat în diferite zone ale bugetului aproximativ 11 miliarde de euro”, a declarat Eugen Teodorovici la DC News Live, rugat să răspundă la o întrebare din partea unui cititor dcnews.ro legat de banii lăsați în buget la plecarea Guvenului Ponta, având în vedere că actualul Executiv afirmă că nu sunt bani.

 

Teodorovici: O ședință de guvern costă aproximativ 15.000 de euro, dacă nu cumva  mai mult

În context, Eugen Teodorovici a dezvăluit și cât de mare este costul unei ședințe de Guvern, apreciind că, dacă s-ar dori, s-ar putea face însemnate reduceri de cheltuieli la buget.

 

“Știți cât costă o ședință de guvern? Peste 15.000 de euro. Doar hârtia, să facem o socoteală? Câți miniștrii avem în jurul meseei, câtă hârtie are fiecare cu toate că are pe acel laptop din față întreaga agendă și documentele din spate.  Ce înseamnă acea multiplicare de documente, mentenanță, toner, curent etc. La rândul lor, ministere, acele mape se modifică și pleacă pentru avize la direcții. O ședință de guvern costă aproximativ 15.000 de euro, dacă nu cumva  mai mult. E o zonă în care poți tăia masiv cheltuielile. În ministere, s-ar putea folosi semnătura electronică, baza legală există. Câte milioane de euro reduci pe an doar din scoaterea hârtiei din instituții! Oprești doar acolo unde ai nevoie de acte normative, pentru un anumit tip de operațiuni. Restul se poate totul elimina fără niciun fel de problemă. Și este un singur mic exemplu. Dacă se vrea să se taie din cheltuieli, se poate identifica o sumă atât de mare de bani încât mai faci încă un Cod Fiscal fără să ai niciun fel de problemă. Dar lumea nu dorește. Avem aproape 1.000 de companii de stat (…). Avem companii de stat cu 2-3 oameni angajați, cu Consilii de Administrație în spate. (…) Pe Calea Victoriei am văzut imobile, care țin de anumite structuri ale statului, în paragină”, a mai spus fostul ministru de Finanțe.

  Turcia: 167 de generali schimbați din funcții, conform unui decret de stat

 

 

Sursa:dcnews

Categorie: mandri.ro
Tags: cost, euro, guvern, ministrii, sedinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici