Câştigătorii semifinalei Eurovision

eurov

În finala Selecției Naționale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Aseară a avut loc semifinala, care s-a desfăşurat la Baia Mare. Ovidiu Anton, cu piesa rock “Moment of Silence”, a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialitate, respectiv 54 de puncte. În clasament au urmat trupa Dream Walkers, a căror melodie, “Let It Shine”, a obţinut 47 de puncte; Florena, care a strâns 44 de puncte pentru “Behind the Shadows”; şi Mihai Trăistariu, melodia “Paradisio” primind 34 de puncte din partea juriului.

Prin votul publicului au fost salvaţi Vanotek feat. The Code & Georgian, piesa “I’m Coming Home” acumulând 984 de voturi, şi duo-ul Irina Baianţ şi Doru Todoruţ, “The Voice” fiind votată de 852 de ori.

sursa: www.dcnews.ro;

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici