Cadrele didactice, elevii şi părinţii au participat la proiectul educaţional Şcoala prietenoasă

Niciun comentariu

La Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad a prins contur Proiectul educaţional Şcoala prietenoasă. Educaţie prin joacă. Coordonat de prof. Bianca Hirina, prof. Diana Iovan, prof. Florentina Tudor şi susţinut de conducerea şcolii prin prof. Flavia Frăţilă, acest proiect a antrenat cadre didactice, elevi şi părinţi într-un amplu demers de a da viaţă şi culoare spaţiului oferit de curtea şcolii. In acest scop, cu pensule, vopsele, dar şi răbdare, imaginaţie şi îndemânare s-au pus pe treabă toţi cei implicaţi, ghidaţi, desigur, de un specialist, Laura Mayer, profesor de educaţie plastică. Astfel, s-a dorit crearea unor noi locuri de joacă ce au ca scop formarea unor competenţe de receptare a mesajelor orale în context noi de comunicare, de receptare a mesajelor scrise, a semnelor neconvenţionale,  de utilizare a numerelor în calcule elementare ori de utilizare a abilităţilor şi atitudinilor specifice învăţării în context ludic. De asemenea, se urmăreşte ca prin acest proiect să se stimuleze jocul în aer liber şi să se dezvolte simţul ritmic.

Activităţile au fost extrem de bine primite de către toţi- organizatori şi beneficiari- într-un parteneriat activ şi creativ, din dorinţa de a oferi copiilor de toate vârstele, de la preşcolari la şcolari, un loc unde să-şi petreacă pauzele şi timpul liber, să se joace, să socializeze, să se dezvolte frumos, să colaboreze, să se bucure. Spaţiul creat prin valorificarea creativităţii şi a îndemânării celor implicaţi e destinat în egală măsură şi copiilor din cartier care, după orele de curs, pot explora  prin joc curtea şcolii, deschisă acum comunităţii.

„Desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia părinţilor din Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, ISJ Arad şi Interact Arad acest proiect educaţional se înscrie în numeroasele activităţi nonformale, cu caracter transdisciplinar. Astfel, curtea şcolii a devenit un spaţiu al învăţării prin joc şi mişcare, al descoperirii prin  forme şi culori”, a declarat prof. Loredana Bretfelean.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu