Buget de austeritate în 2018: angajări la stat blocate, indemnizaţii plafonate, reducerea cheltuielilor publice cu 10%

Niciun comentariu

Veşti proste pentru români. Şi în anul 2018 se vor aplica unele măsuri de limitare a cheltuielilor publice, a anunţat Guvern. Astfel, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru se va compensa numai cu timp liber, autorităţile publice vor fi obligate să reducă cu 10% cheltuielile aferente întreținerii și funcționării instituției, indemnizațiilor acordate veteranilor și văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice și etnice vor fi plafonate. De asemenea, nu se vor mai face angajări în instituţiile şi autorităţile publice, pe toată durata anului viitor şi se va menține procedura de plată eșalonată, pe cinci ani, a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale obţinute de personalul din sectorul bugetar, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o serie de măsuri fiscal-bugetare prin aplicarea cărora se doreşte menținerea în anul 2018 a țintei de deficit bugetar sub 3% din PIB.

“Aplicarea acestor măsuri fiscal-bugetare asigură un nivel sustenabil pentru aplicarea majorărilor salariale în sistemul public, conform legii salarizării unitare, a pensiilor și a celorlalte drepturi sociale, precum și implementarea reformelor prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020, prin eficientizarea alocării cheltuielilor publice, respectiv prin plafonarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile”, se arată în comunicatul Guvernului .

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu