Bilanţul accidentului în care a fost implicat autocarul care venea la Arad: 4 adulţi morţi şi 26 de copii răniţi

Niciun comentariu

BILANŢUL accidentului de la Braşov: Patru adulţi au murit, iar 26 de copii sunt răniţi. Autocarul a fost omologat pentru 25 de locuri. În maşină erau 30 de persoane.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 26 de copii sunt răniţi, dintre care 16 în stare gravă, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, în dreptul localităţii Perşani din judeţul Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă instituind cod roşu de intervenţie.

Ministerul Sănătăţii: Toate victimele decedate în accidentul din Braşov sunt majore

Ministerul Sănătăţii anunţă că toate cele patru victime decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt majore, una dintre victime, despre care se credea că este un minor, având vârsta de 20 de ani.

“Toate victimele decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră conform informaţiilor anterioare avea vârsta de 20 de ani”, transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă..

Numărul victimelor se ridică la 30, dintre care patru persoane şi-au pierdut viaţa. 26 de persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă. Potrivit sursei citate, cinci persoane sunt internate la Spitalul Judeţean, 12 la Spitalul de Pediatrie, cinci la Spitalul Militar şi patru la Spitalul Sf. Constantin.

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a precizat că autocarul răsturnat în judeţul Braşov era închiriat de către oficialii Palatului Copiilor din Iaşi de la firma Maxibus Trans şi că s-au dispus controale atât la sediul firmei de transport cât şi la Palatul Copiilor.

“La Iaşi, poliţiştii şi inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au plecat la firma Maxibus Trans, firma de la care cei de la Palatul Copiilor au închiriat autocarul pentru a merge la Arad, acolo unde participau la un concurs. De asemenea, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, împărţiţi în două echipe, investighează accidentele de muncă atât de la firma de transport, cât şi de la Palatul Copiilor. Vorbesc de accidente de muncă pentru că cei doi şoferi morţi de la firma de transport se aflau în timpul programului. Echipa de la ITM, care a mers la Palatul Copiilor, a reuşit la acest moment să clarifice situaţia exactă a persoanelor plecate cu această cursă. Este vorba despre 31 de copii şi doi adulţi”, a declarat pentru MEDIAFAX, Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului rutier din Braşov, a informat, vineri, Parchetul General.

Registrul Auto Român anunţă că autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov era omologat pentru 25 de locuri, în timp ce ministerele Sănătăţii şi de Interne au raportat timp de trei ore cifre diferite privind numărul pasagerilor, în cele din urmă stabilind că este vorba despre 30 de oameni.

“Din punctul de vedere al RAR, autobuzul avea prevăzut în cartea de identificare că este autorizat pentru 25 de locuri. Această maşină avea inspecţia tehnică valabilă şi fost făcută în luna aprilie a acestui an”, a declarat Roxana Nica, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român pentru MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne au făcut raportări diferite după accident, anunţând că în autocar se aflau 31 de oameni (Ministerul Sănătăţii), respectiv 28 (Ministerul de Interne). La trei ore după accident, cele două ministere au anunţat acelaşi număr de persoane care se aflau în autocar, şi anume 30, dintre care trei adulţi.

Două victime sunt în stare critică în urma accidentului din Braşov, unde un autocar cu 31 de persoane dintre care 28 de copii s-a răsturnat, cei trei adulţi şi un copil pierzându-şi viaţa în urma tragediei.

Autocarul implicat în accidentul de la Dealul Perşani, judeţul Braşov transporta 28 de copii şi trei adulţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii. În urma accidentului, patru persoane şi-au pierdut viaţa, fiind vorba de un tânăr de 20 ani şi trei adulţi.

sursa: www.mediafax.ro;

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu