Biblioteca vie, unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii pot interacționa

Niciun comentariu

Penitenciarul Arad, în parteneriat cu Asociaţia Cetatea Voluntarilor Arad şi Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad organizează în data de 28 iunie 2016, în incinta instituţiei de cultură, începând cu ora 1100, proiectul Biblioteca vie, o activitate inedită, unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii pot interacționa.

Activitatea va avea ca slogan: Nu judeca o carte după copertă! Scopul acestei manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi persoanele condamnate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre acest sistem şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor custodiate în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii.

Biblioteca Vie este un proiect care încurajează toleranța și care permite oamenilor să acceseze experiențele celorlalți, prin faptul că le este permis să împrumute un alt om pentru o conversație de jumătate de oră. Dacă doriţi să aflaţi informaţii despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumutaţi o „carte” din Biblioteca Vie! Fiţi cititori în Biblioteca Vie, unde cărţile pot vorbi!

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu