Băsescu se implică în scandalul votului în două tururi: ‘Ăsta e fariseism’

Niciun comentariu

Fostul preşedinte Traian Băsescu, lider al Mişcării Populare (MP), a declarat că PSD şi PNL, cele două partide mari din Parlament, trebuie să se pună de acord dacă doresc revenirea la sistemul cu două tururi de scrutin la alegerile locale.

 

„Aici este un soi de fariseism. Ei împreună au votat alegerile dintr-un singur tur. PNL-ul ştie că PSD-ul care deţine majoritatea în Parlament introduce moţiune imediat lui Cioloş dacă nu respectă înţelegerea. Ori Cioloş spune foarte corect: ‘Doamna Gorghiu, mergi şi te înţelege cu Dragnea şi, dacă voi vă înţelegeţi că vreţi din două tururi de scrutin – eu când am venit îl aveaţi într-un singur tur – voi aţi cerut preşedintelui Iohannis promulgarea legii într-un singur tur. Acum v-aţi dat seama că nu puteţi scoate primar la Bucureşti şi vreţi din două tururi. Înţelegeţi-vă voi, partidele parlamentare – şi nu toate – liberalii şi socialiştii. Dacă vă înţelegeţi, eu mâine emit ordonanţă de urgenţă. Dar nu mă puneţi în situaţia să fragilizez Guvernul care poate primi o moţiune de cenzură pentru că voi v-aţi răzgândit'”, a comentat Băsescu duminică, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului. Fostul şef al statului a reamintit că „la momentul la care Cioloş a depus primul program, în program era revenirea la votul în două tururi”.

 

„L-am avut, l-am văzut la partid toţi. Când a depus al doilea program, a dispărut pentru că exact acele două partide mari i-au cerut să scoată alegerile în două tururi. Deci lui Cioloş degeaba îi dăm cu tigaia în cap că el e pe o înţelegere politică. A găsit o situaţie. Trebuie cele două partide care pot face să cadă Guvernul să se înţeleagă între ele”, a mai subliniat Băsescu, conform celor de la Agerpres.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu