Barack Obama atrage atenția asupra creșterii antisemitismului

Niciun comentariu

Președintele american, Barack Obama, a avertizat miercuri la Washington contra ascensiunii antisemitismului și a insistat asupra legăturilor “indestructibile” care unesc țara sa și Israelul, scrie AFP.

“Trebuie să înfruntăm o realitate: există, fără îndoială, o creștere a antisemitismului în întreaga lume”, a declarat el în cursul unei alocuțiuni la ambasada Israelului.

“Un atac împotriva unei religii este un atac împotriva tuturor religiilor”, a adăugat el cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului,

Subliniind că Statele Unite sunt hotărâte să lupte împotriva antisemitismului în toate formele sale, Barack Obama a insistat îndelung și asupra legăturilor puternice dintre țara sa și statul evreu.

“Angajamentul Americii față de securitatea Israelului rămâne și va rămâne întotdeauna de neclintit”, a afirmat președintele SUA.

Relațiile dintre administrația Obama și premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care au fost întotdeauna dificile, s-au tensionat odată cu negocierile și, ulterior, cu punerea în aplicare a acordului privind programul nuclear al Iranului.

Israelul, considerat ca singura țară din Orientul Mijlociu dotată cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaște acest lucru, a încercat cu înverșunare să împiedice încheierea acestui acord între Iran și marile puteri care a dus la ridicarea sancțiunilor impuse Republicii Islamice.

 

 

 

 

Sursa: www.agerpres.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu