Bacalaureat 2016 Arad. Unii au știut, alții au predat foile de examen aproape goale

Niciun comentariu

Absolvenţii de liceu au susținut, astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului. La profilul real, aceştia au avut de prezentat tema şi viziunea despre un roman interbelic şi de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator.

La primul subiect elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu. La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală. La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Absolvenții arădeni au ieșit din sala de examen după ora 10.30. În fața unităților de invățământ îi așteptau părinții cu emoții. „Au auzit ce subiecte au dat și cred că a știut”, spune o mămică plină de emoții.

O parte dintre cei care au ieșit primii din examen spun că s-au descurcat. Au fost de asemenea și elevi care susțin că nu au scris nimic la unul sau chiar la două dintre subiecte. „Nu am scris nimic la subiectul legat de roman. Nu știu ce a mai fost că nu am știut”, spune una dintre absolvente.

 

Category: Arad
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu