Avionul EgyptAir s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos. Se ia în calcul un atac terorist

Niciun comentariu

 

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineața cu 66 de persoane la bord s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, informează surse aeroportuare citate de AFP.

Controlorii de trafic greci au declarat că au pierdut controlul audio cu echipajul înainte ca avionul să părăsească spaţiul aerian la Greciei.

Miniştrii francez şi egiptean de externe şi-au transmis condoleanţe după prăbuşirea avionului EgyptAir, la bordul căruia se aflau 66 de persoane, inclusiv 30 de egipteni şi 15 francezi, a anunţat Ministerul egiptean de Externe, relatează AFP.

 

Apar informaţii contradictorii în cazul aeronavei cu 66 de oameni la bord care a dispărut de pe radare în această dimineaţă.

Potrivit Associated Press, un oficial egiptean a confirmat sub acoperirea anonimatului că avionul s-a prăbuşit în Mediterana, dar ministrul Aviaţiei Civile de la Cairo susţine că este prea devreme pentru a confirma acest lucru. Potrivit Reuters, premierul egiptean ia în calcul ipoteza teroristă.

Compania EgyptAir şi aviaţia militară de la Cairo susţin că pilotul cursei egiptene Paris – Cairo a dat semnal de alertă cu 20 de minute înainte ca aeronava să dispară de pe radar deasupra Mediteranei. La bord erau 66 de oameni – 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.

 

 

Potrivit EgyptAir, avionul a dispărut de pe radar la doar 16 kilometri după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat EgyptAir pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320.

Ministrul egiptean al aviaţiei civile a declarat că echipe de prim-ajutor şi salvare caută în acest moment avionul dispărut, la locul unde s-a pierdut contactul cu aeronava.

Airbus 320 a fost lansat în 1988 şi a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire.

 

Este cel mai popular model comercializat de Airbus şi a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 și pentru a fi concurent al acestor modele. Aeronava este operată de doi piloţi, pot fi transportaţi 180 de pasageri, aparatul de zbor are o greutate de 42.400 kg şi atinge o altitudine maximă de aproape 12 mii de metri. Avionul are o autonomie de aproximativ 5700 de kilometri.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu