Audit pentru siguranța circulație pe pasajul rutier de la Curtici

bogdan ban

Prezent într-o conferință de presă ce a avut loc joi la sediul PNL Arad, primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, a anunțat că cei de la CFR au început transmiterea de documente către Autoritatea Rutieră Română în vederea efectuării unui audit pentru siguranța traficului pe noul pasaj rutier din localitate. De menționat că administrația locală a cerut un astfel de audit încă de acum două luni, dar CFR a acceptat această soluție doar după ce s-a trezit că trebuie să închidă trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în oraș.

            „În momentul de față, cei de la CFR ne-au cerut acordul pentru închiderea temporară a trecerii de nivel cu calea ferată și devierea circulației de pasajul nou construit. Am supus dezbaterii consiliului local acest subiect și, în cursul zilei de vineri, vom avea o ședință extraordinară pentru a analiza varianta propusă de CFR și supunerea la vot a acesteia. Pasajul este în proprietatea CFR, iar după efectuarea testelor din urmă cu zece zile, trecerea la nivel cu calea ferată a fost redeschisă, iar pasjul a fost blocat, dar doar pentru câteva ore”, spune primarul Bogdan Ban.

            În același timp, tânărul edil al orașului Curtici spune că pe pasaj se circulă în acest moment, dar asta fără ca Primăria să-și fi dat acordul în acest sens.

            „În momentul de față se circulă pe pasaj. În acest sens, Primăria Curtici a înaintat o adresă către CFR, Poliția Curtici și Consiliul Județean Arad, adresă prin care am subliniat faptul că nu ne asumăm eventuale incidente rutiere pe acest pasaj. Ne menținem punctul de vedere, anume că trebuie efectuat un audit pentru siguranța circulației, înainte de a putea să ne dăm acordul pentru desființarea trecerii la nivel cu calea ferată și deschiderea circulației pe noul pasaj. Noi trebuie să ne asigurăm în primul rând că cetățenii orașului Curtici și investitorii din zonă pot circula în siguranță pe pasaj, fără eventuale accidente. Am fost informați că cei de la CFR au început procesul de trimitere a documentelor tehnice legate de pasaj către ARR, în vederea efectuării auditului solicitat de noi în urmă cu două luni. Am purtat discuții și cu domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pentru găsirea unor soluții pentru optimizarea traficului greu și scoaterea acestuia din localitate”, a explicat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

Categorie: arad
Tags: audit, conferinta, pasaj, presa, primar curtici, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici