Au demarat lucrările la noul stadion de fotbal al Lipovei! Echipa va juca la Zăbrani în campionatul Ligii a IV-a

lipova89

La startul ediției 2017-2018 de campionat, Șoimii Lipova ar trebui să aibă la dispoziție o arenă nou-nouță, cu o capacitate pe scaune de 1510 de locuri, toate . Proiectul a fost îmbățișat de Compania Națională de Investiții (Primăria orașului de pe Mureș cofinanțează lucrările cu 2% din totalul de 3,475 milioane de lei) încă din toamna anului trecut, dar la treabă s-a purces efectiv începând de săptămâna trecută.

Primele utilaje ale firmei constructoare SC TCS&CT SRL au sosit săptămâna trecută, gazdele s-au ocupat de eliberarea corpului de clădiri unde au funcționat vestiarele și magazia, în timp ce vechile tribune vor lua în curând drumul terenurilor din Păuliș și Sâmbăteni. Sub tribuna ce urmează a fi construită pe locul celei existente lângă șosea, vor fi vestiarele destinate jucătorilor și arbitrilor, o sală de ședințe și conferințe, camera testelor antidoping, plus magaziile.

Parcarea va număra 20 de locuri, iar în spatele celor două porți vor funcționa două terenuri sintetice. Unul dintre ele există deja, urmând ca celălalt, plus un teren de volei pe nisip, să fie amenajate ca parte a proiectului.  Gazonul se va schimba în întregime cu rulouri de iarbă și va avea sistem de irigare și drenaj.

Nu putea lipsi nici instalația de nocturnă la Complexul Sportiv Lipova, dar și o tabelă electronică de ultimă generație. Termenul de finalizare a stadionului este 10 luni de zile.

Pe cale de consecință, conducerea Lipovei a căutat deja un teren de „exil” în noua ediție a Ligii a IV-a. „După mai multe discuții am bătut palma cu cei de la Zăbrani. Le mulțumim pentru găzduire, suntem aproape de casă, în așa fel încât suporterii noștri nu va trebui să călătorească prea mult pentru a urmări meciurile de acasă. În schimb,  juniorii A și D vor evolua la Păuliș. Panglica la noua arenă ar trebui să o tăiem peste 10 luni de zile, dar asta depinde de ritmul de lucru, de starea vremii din lunile de iarnă, vom vedea. Important este să începem sezonul următor la Lipova, în casă nouă”, ne-a mărturisit Radu Pop, președintele „șoimilor”.

  Germania încheie parcursul Tricolorilor la Euro U21 2019!

În altă ordine de idei, lipovanii au oficializat și transferul lui Florin Gîlcă. Mijlocașul de bandă coboară două eșaloane de la Șoimii Pîncota, însă la una dintre cele mai stabile formații din județul Arad din punct de vedere financiar. Achiziționarea unor fotbaliști ca Bujor, Piț sau Bier stau mărturie acestui fapt.

În această seară, Lipova dispută un amical destul de tare la Sântana, cu vicecampioana județeană antrenată de Dinu Donca.

Categorie: sport
Tags: lipova pop zăbrani stadion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici