Artist britanic: “Oameni bătrâni şi proşti care proclamă o victorie, în timp ce economiile, pensiile şi proprietăţile lor sunt distruse. Nişte idioţi”

Niciun comentariu

Artiştii au început să reacţioneze la aflarea veştii că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, în urma rezultatelor de la Referendumul Brexit. “Neîncrezător, trist, speriat şi furios”, iată trăirile lui Ed Simons, membru al formaţiei britanice The Chemical Brothers, relatează nme.com.

52% dintre votanţi au optat ieşirea din UE. Rezultatul a generat o imensă incertitudine din punct de vedere financiar, valoarea lirei sterline scăzând şi ajungând la cel mai mic prag din perioada 1985-2016. Locuitorii din Scoţia şi Irlanda de Nord au votat pentru a rămâne.

Rezultatele au venit după ce o substanţială majoritate de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au votat pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, cu 75% dintre votanţii acestui grup de vârstă votând împotriva Brexitului în comparaţie cu 39% dintre votanţii cu vârsta peste 65 de ani.

Ed Simons, membru al formaţiei britanice The Chemical Brothers a scris pe Twitter: “Neîncrezător, trist, speriat şi furios… Nu pot să diger informaţia asta”, adăugând: “Scene incredibile cu oameni bătrâni şi proşti care proclamă o victorie, în timp ce economiile, pensiile şi proprietăţile lor sunt distruse. Nişte idioţi”.

Autoarea volumelor Harry Potter, J.K. Rowling, a scris: “Nu cred ca mi-am dorit vreodată mai mult ca acum să existe magie”, adăugând: “Acum, Scoţia va căuta independenţa. Moştenirea lui David Cameron va fi destrămarea a două uniuni. Nicio astfel de ruptură nu trebuia să aibă loc”.

Scoţianul Stuart Murdoch, membru al formaţiei indie-pop Belle And Sebastian şi-a exprimat şi el părerea despre faptul că Scoţia va căuta independenţa – “Trist, trist, trist. Europa, nu cred că oamenii din Scoţia vor sta mult timp departe de tine. Poate că ăsta e un nou început”.

“Ei bine, generaţia millenials. Suntem terminaţi rău. Cum era cu puternicul Serviciu Naţional de Sănătate şi cu economia? (…)”, a reacţionat furioasă cântăreaţa britanică Lily Allen.

Cher pare că e de partea ieşirii din UE, având în vedere ca a publicat pe Twitter ceea ce pare a fi un mesaj de celebrare a rezultatelor – “E cea mai buna decizie pentru toţi oamenii din Regatul Unit”. Totuşi, la scurt timp, a subliniat că de fapt voia să spună – “Sper ca acesta să fie cea mai buna decizie pentru toţi oamenii din Regatul Unit”.

sursa: www.mediafax.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu