Arborele cu lalele – minunăție a naturii.Vezi unde se află în țară

Niciun comentariu

Două impresionante exemplare ale unei specii de arbori ale căror flori sunt foarte asemănătoare cu lalelele pot fi admirate, în această perioadă, la Grădina Botanică din Jibou (Sălaj), la scurt timp după ce vizitatorii au putut admira aici circa 30.000 de exemplare din peste 100 de specii de lalele.

 

“Chiar dacă a trecut vremea frumoaselor lalele, la Grădina Botanica din Jibou puteți vedea ceva deosebit, arborele cu lalele. ‘Liriodendron tulipifera’ este un arbore de talie mare, originar din America de Nord, unde ajunge la 40 — 50 m înălțime și ale cărui flori se aseamănă cu lalelele. Avem la noi în grădină două exemplare, ambele cu flori, care vor putea fi admirate, în funcție și de vreme, circa două-trei săptămâni”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Grădinii Botanice Jibou, Cosmin Sicora.

 

Pe cei doi arbori pot fi văzute numeroase flori galbene delicate, ce seamănă izbitor cu lalelele. Unul dintre arbori este o varietate ce atrage atenția prin frunzele ce au marginea mai deschisă la culoare, dar care face mai greu observabile florile deschise la culoare.

 

Grădina Botanică Jibou se întinde pe 30 de hectare și include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 de metri pătrați, acvarii cu peste 40 de specii și varietăți de pești, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale și specii de papagali, precum și un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreți și voliere cu păsări.

 

În curtea grădinii se află Castelul Wesselenyi, cea mai mare construcție în stil baroc din țară.

 

 

Sursa:agerpres

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu