Arădenii sunt invitați sâmbătă la Promenada Inimilor

Niciun comentariu

Arădenii sunt așteptați, sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 10.30, la ” PROMENADA INIMILOR”. Este un proiect al Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate, care continuă, împreună, și în 2018, programul care își propune să încurajeze locuitorii municipiului sa facă miscare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare. ” Promenada Inimilor” va avea loc, chiar de Ziua Mondială a Inimii, marcată în toată lumea, în data de 29 septembrie.

Traseul pregătit pentru „Promenada Inimilor” din Arad are o lungime de 3 km începând din dreptul Bazei Sportive Constructorul, pe partea de sus a falezei de pe Malul Muresului până în la Podul Traian, cu întoarcere pe partea de jos a falezei Mureșului, la punctul de plecare, Baza Sportiva Constructorul.

” La fiecare 30 minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiță – Coordonator Național de Prevenție Cardiovasculară.

Program inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat, deja, în peste 10 țări europene, „Promenada Inimilor” a avut succes și în ţara noastră. Mii de români au participat, în ultimii 5 ani, la acţiunile impotriva bolilor cardiovasculare.

FOTO: transilvaniareporter.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu