Arădeanul Daniel Selegean a câştigat titlul de campion european la fitness

Niciun comentariu

Arădeanul Daniel Selegean a devenit campion european la categoria Men’s Athletic Physique 185 cm din cadrul unui Concurs European (7th  WBPF European Bodybuilding and Physique  Sports Championship). Concurs, care a avut loc la Budapesta şi în cadrul căruia au fost 13 categorii  diferite de la body bwilding la fitness, fitness aerobic etc.

Arădeanul Daniel este singurul român care a participat la acest concurs.

„Este o mare satisfacţie pentru mine acest titlu. Mă bucur că am câştigat, mai ales că am concurat cu cei mai buni din Europa, care au chiar şi 15 titluri la activ.  Satisfacţia mea a fost dublată de faptul ca în palmaresul meu, la ora actuală, am doar două concursuri Tiger Clasic la Cluj (anul trecut ) şi Campionatele Europene. Pregătirile sunt extrem de grele şi uneori am crezut că voi renunţa. Însă, toţi prietenii mei din echipa XOX  Arad au avut încredere în şansele mele şi asta m-a ajutat”, spune Daniel Selegean.

Arădeanului nu i-a fost uşor mai ales că a fost nevoit să slăbească kilograme bune.

„Am slabit 11 kilograme până la cântar. De la 90 de kilograme până la 79 în ziua cântarului. A fost extreme de greu”, mai spune Daniel.

Acesta mărturiseşte că de mic a prins drag pentru sport.

„Pot spune că de mic copil am visat să am muşchi. Şi am tot am visat până ce am crescut. M-am apucat de acest sport la o vârstă fragedă. Pe la 17  ani. Primii 3-4 ani am facut mai mult de plăcere. Nu ştiam cum este într-adevăr acest sport (fitness) iar de doi ani am început să mă antrenez mai serios, iar rezultatele au şi apărut. Am continuat să perseverez în ceea ce mi-am propus, iar acum la 21 de ani sunt Campion European la categoria mea. Le mulţumesc celor ce au avut încredere în potenţialul meu, mai ales şefului sălii XOX, Constantin Basca şi echipei XOX ARAD. Vreau să îi mulţumesc şi preşedintelui  Federaţiei Române  WBPF, Pentru Voicu”, mai adaugă tânărul arădean.

Daniel Selegean vrea să se ridice mai mult în acest sport, însă pentru acest lucru ar avea nevoie de sponsori. În timpul unei pregătiri pe lună se cheltuie 1.500 lei doar pe alimentaţie şi suplimente. Cu toate însă că îi este greu, el spune că este un sport frumos şi acest lucru îl face să meargă mai departe.

 

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu