Aproximativ 13.000 de oameni au blocat Piaţa Victoriei. Se strigă: „Victor Ponta şi ai lui, asasinii neamului!“

Niciun comentariu

Bucureştenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, dar au ajuns la Guvern şi au blocat Piaţa Victoriei. Forţe impresionante de jandarmi asigură ordinea. Protestatarii cer demisia lui Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea şi a lui Cristian Popescu Piedone.

627x0 (2)

UPDATE 19.50 Accesul la internet în Piaţa Victoriei, unde miile de oameni continuă să ceară demisia, este îngreunat.  Numărul oamenilor din faţa Guvernului este greu de estimat, dar unele surse spun că ar fi 13.000-15.000 de manifestanţi şi mulţi alţii continuă să vină în Piaţa Victoriei. În faţa Guvernului se scandează „Nu plecăm până nu plecaţi“

UPDATE 19.40 Atmosfera începe să se tensioneze: oamenii au încercat să rupă cordonul de jandarmi format în faţa Guvernului.   Atmosfera începe să se tensioneze în faţa Guvernului: oamenii au încercat să rupă cordonul de jandarmi

UPDATE 19.30 În jur de 13.000 de oameni au blocat Piaţa Victoriei şi strigă demisia. Ei demonstrează în faţa Guvernului, împotriva corupţiei, în urma tragediei din clubul Colectiv, şi cer demisiile primarului Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta. „Victor Ponta şi ai lui, asasinii neamului“, mai strigă mulţimea.

627x0

În piaţă sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar şi trecuţi de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluşi în braţe şi familii întregi.   Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Demisia”, „Piedone nu uita, a venit şi vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.

Ei au venit cu steaguri naţionale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

UPDATE 19.22 Primii manifestanţi au ajuns în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, şi huiduie. De aici, ei spun că se vor îndrepta spre Primăria Sectorului 4.    Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei    UPDATE 19.15 Un cordon de jandarmi s-a format în faţa Palatului Victoria   Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că toate efectivele din Bucureşti sunt pregătite dacă lucrurile degenerează.

646x404 (2)

UPDATE 19.20 Circulaţia este complet blocată în centrul Capitalei, unii dintre protestatarii care se află între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei merg printre maşini şi le scandează trecătorilor care nu se alătură mişcării: „Şi voi aveţi copii! Şi voi aveţi copii!”, făcând aluzie la tragedia petrecută vineri noapte în clubul Colectiv.

UPDATE 19.10 Bulevardul Magheru şi Lascăr Catargiu sunt pline de oameni care „ieri erau îndoliaţi, iar azi înfuriaţi“. Ei vor ca autorităţile să-şi asume că sunt în egală măsură vinovate pentru tragedia din Clubul Colectiv, pentru că au închis ochii la corupţie. Şoferii din trafic claxonează în semn de solidaritate.   În momentul în care au trecut pe lângă o maşină de pompieri, manifestanţii le-au mulţumit acestora pentru modul în care au intervenit la locul tragediei, înconjurând maşina şi înclinându-se. Miile de oameni au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceştia le-au răspuns la scandări cu sirena. Mii de oameni în marş spre Guvern

 

UPDATE 18.55 În drum spre Guvern s-au adunat în jur de 10.000 de oameni. Se circulă doar dinspre Romană spre Universitate. Ei au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide“, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”, „Oprea, nu rezişti nici cu mii de securişti!“ Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi corupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.   Protestatarii, în marş prin Bucureşti:”Oprea, nu rezişti, nici cu mii de securişti”   Manifestanţii din Piaţa Universităţii care cer demisia lui Piedone au pornit spre Guvern

UPDATE 18.50 Culmea tupeului: Piedone anunţă că face monument pentru cei care au murit în Colectiv în timp ce mii de oameni îi cer demisia în stradă   Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat într-un comunicat de presă că va ridica un monument în cinstea celor care au murit în Clubul Colectiv, unul dintre cele două construite în Sectorul 4.  „În urma lor ne-a rămas tuturor o durere imensă, care ne-a împietrit. Şi tot în piatră vom săpa pentru totdeauna un monument închinat lor, celor care au pierit atât de tragic“

UPDATE 18.40  Piaţa Universităţii a fost blocată de cei care demonstrează cerând demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a ministrului Gabriel Oprea şi a premierului Victor Ponta, manifestanţii spunând că vor porni spre sediul Guvernului.

Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor auto să evite zona Pieţei Universităţii şi a Pieţei Unirii din Capitală.    Oamenii au ocupat strada şi spun că nu vor pleca până când vinovaţii nu-şi vor da demisia. Un jandarm prezent în Piaţă susţine că la miting s-au strâns în jur de 3.000 de persoane care au plecat spre Piaţa Romană, ca să ajungă la Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

Se scandează „Asasinii“, „Demisia“ şi „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă“! Miting pentru demisia lui Piedone, după incendiul din Clubul Colectiv

UPDATE 18.30 Numărul manifestanţilor a crescut la aproximativ 1.500, majoritatea fiind tineri. Ei rostesc „Tatăl Nostru“.    Mesajul primarului Piedone, după controversele stârnite de avizul de funcţionare al Clubului Colectiv: „Toată lumea caută unde nu trebuie“  646x404 (3)

 

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pare că nu îşi doreşte în aceste zile să dea foarte multe explicaţii cu privire la autorizaţia de funcţionare a Clubului Colectiv. Contactat de reporterii Adevărul, edilul a spus că „nu căutăm unde trebuie“ şi că nu vrea să facă declaraţii pentru că în aceste zile a fost doliu naţional.   UPDATE 18.15 Peste 1.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii. Se scandează: „Jos Ponta“, „Jos Opea“. Un grup de elevi de liceu a venit cu o pancartă pe care scrie „Bunicul la război, părinţii la Revoluţie, a venit şi vremea noastră“.

UPDATE 18.00 În jur de 400 de persoane au ieşit în Piaţa Universităţii şi scandează „Piedone, nu uita, A venit şi ziua ta“. Oamenii au cerut demisia lui Piedone, dar şi a ministrului de Interne Gabriel Oprea. După un moment de reculegere în memoria victimelor de la incendiul din Clubul Colectiv, s-a cântat imnul. Pe una dintre pancartele afişate de manifestanţi scrie: „Din păcate, la noi în ţară e nevoie să se ajungă la o tragedie să apărăm vieţi“   Pe reţele sociale se spune se spune că oamenii au de gând să ajungă şi în faţa Primăriei Sectorului 4, iar ulterior să meargă în faţa Clubului Colectiv să aducă un omagiu.

646x404

UPDATE 17.30 Cu o jumătate de oră înainte de începerea mitingului, în Piaţa Universităţii s-au strâns în jur de 100 de oameni care au început să aprindă lumânări lângă fântâni.

Mobilizarea vine după ce primarul Cristian Popescu Piedone a declarat că nu are ce să-şi reproşeze pentru că, din punctul de vedere al Primăriei Sectorului 4, clubul Colectiv, în care s-a întâmplat incendiul din 30 octombrie, funcţiona legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate. Însă, actele depuse la Primărie pentru eliberarea acordului de funcţionare arată că declaraţia primarului Piedone este falsă: acordul de funcţionare a fost eliberat, deşi, potrivit legii, ar fi trebuit anulat după 50 de zile.

„Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare”, a susţinut primarul Sectorului 4.

Clubul avea au627x0 (1)torizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor primăriei, iar Poliţia Locală a efectuat ultima oară un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agenţii au întocmit un proces-verbal pentru lipsă calificare personal.

Clubul Colectiv îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI, susţinea Primăria sectorului 4, în declaraţie precizându-se că în bar/club sunt 80 de locuri pe scaun.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 arată, referitor la legalitatea eliberării acordului de funcţionare pentru clubul Colectiv, că eliberarea acestui act nu era condiţionată de existenţa autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor.

Sursa: www.adevarul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu