Antena 3 a transmis rezultatele unui SONDAJ AVANGARDE despre România.

romania

Sondajul arată că în 2018 cea mai mare amenințare la adresa României este ”criza economică” (10%). Este urmată de Politica/Politicienii (8%), Corupția (6%), Guvernul Actual (5%)- sondajul a fost realizat în perioada Guvernului Tudose, 11.12- 19.12. Lista continuă cu instabilitatea politică, război, Legile Justiției, Rusia, proteste, sărăcie, Dragnea, inflația, Parlamentul.

(w670)

Totodată, românii consideră, în proporție de 42%, că imaginea României a involuat, iar 33% că a stagnat.

(w670)

În ceea ce privește scara valorilor, potrivit sondajului, românii spun că nu se respectă în proporție de 61%. 31% consideră că se respectă câteodată.

(w670)

În ceea ce privește afirmațiile care sunt valabile în România, pe primul loc este ”libertatea de exprimare” (63%). Pe ultimul loc, în ceea este ”respectul față de adevăr” (15%). 80% consideră că în România nu există respect față de adevăr. Cu privire la această cifră, jurnalistul Adrian Ursu a precizat că ”e zdrobitoare”.

(w670)

Românii sunt pesimiști cu privire la ce funcționează bine în România. Dacă mulți nu știu sau nu răspuns, dintre cei care răspund, 20% spun că ”nimic”, pe următorul loc fiind cei care răspund ”corupția”. Sunt urmate de ”mediul de afaceri”, ”DNA”.

(w670)

În ceea ce privește ce merge rău, aflăm că ”totul” (14%), sistemul sanitar (9%), justiția (6%), educația (5%).

(w670)

În ceea ce privește personalitatea care influențează România, 12,7% consideră că Liviu Dragnea, 9% îl indică pe Klaus Iohannis.

(w670)

Cu privire la încredere, cea mai mare este în Klaus Iohannis, 47% au răspuns că au încredere. Următorul indicat este Dan Puric, cu 40% încredere, pe el nu-l cunosc 25%. În Mihai Tudose 30% aveau încredere, la fel ca în Călin Popescu Tăriceanu. Și Gabriel Liiceanu este fruntaș.

  "Ryanair" a devansat compania germană "Lufthansa" din poziţia de cea mai mare companie aeriană europeană

(w670)

23% au încredere în Adrian Năstase, 18% în Liviu Dragnea, la fel ca-n Liviu Pleșoianu, al doilea fiind mai puțin cunoscut. 17% au încredere în Ludovic Orban. 12% în Steluța Cătăniciu, dar aceasta nu este cunoscută de 45% dintre cei care au răspuns.

(w670)

Cei mai mulți români au încredere în biserică (59%), în presă (50%).

(w670)

68% dintre români consideră că statul ar trebui să intervină mai puternic în economie.

(w670)

82% cred într-o nouă doctrină politică.

(w670)

Codruța Kovesi este considerată cea mai puternică de 23% din respondenți, 23% îl văd cel mai puternic pe Hans Klemm, 22% consideră că Eduard Hellvig este cel mai puternic. Tudorel Toader este în top, la egalitate cu Augustin Lazăr.

(w670)

Totodată, cei mai puternici sunt considerați Frații Pavel (Dedeman), Anca Vlad la egalitate (Catena), Dan Voiculescu (14%), Dan Ostahie (Altex), Familia Buluc (Help Net).

(w670)

Iată ultimul slide cu persoane puternice:

(w670)

 

Categorie: arad
Tags: evolutie, politica, razboi, romania, sondaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici