Amenzile se majorează de la 1 mai: Odată cu creșterea salariului minim, un punct de amendă va valora 125 lei

amenda

Odată cu creşterea salariului minim, se majorează şi amenzile pentru şoferi, începând cu 1 mai! Şoferii vor plăti până la 2.500 de lei pentru o amendă.

Pentru persoanele juridice, sancţiunile sunt şi mai mari şi ajung până la 12.500 lei.

Majorarea salariului minim, anunţată de Guvern de la 1 mai 2016, va duce şi la creşterea amenzilor de circulaţie. Punctul de amendă se va mări de la 105 lei la 125 de lei, deoarece acesta reprezintă, ca valoare, 10% din salariul minim. Şoferii care nu vor respecta regulile codului rutier vor plăti amenzi mai mari cu aproape 20%.

Astfel, din luna mai, şoferii persoane fizice vor încasa pentru contravenţii precum schimbarea directiei de mers fara semnalizare sau nepurtarea centurii de siguranta amenzi cuprinse între 250 şi 375 lei. Pedepsită aspru va fi şi nerespectarea semnificatiei indicatoarelor de obligare sau conducerea autovehiculelor fara a avea trusa medicala.

Pentru astfel de abateri, conducătorii auto vor plăti maximum 625 de lei, cu 100 de lei mai mult decât plăteau până acum.

Amenzi usturătoare se vor da şi pentru conducerea unui autovehicul cu un permis expirat sau circulatia cu un autovehicul care are defectiuni la sistemul de iluminare. Sanctiuni dure se vor aplica si soferilor care depasesc limita legala de viteza cu 30 – 40 km/h sau celor care refuza, la cererea politistului rutier, inmanarea permisului.

Aici, amenzile pornesc de la 750 de lei şi ajung până la 1000 de lei, începând cu 1 mai, faţă de maximum 840 de lei amendă, cât se acorda până acum.

Pentru abateri grave, precum conducerea unei maşini cu o singură plăcuţă de înmatriculare, conducerea cu 50 de kilometri la oră peste limita maximă admisă sau şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice, amenzile vor ajunge chiar şi până la 2.500 de lei.

  Un nou dosar pentru aradeanul Sorin Blejnar! Fostul şef al ANAF, acuzat de procurorii DNA de LUARE DE MITĂ

Cele mai costisitoare penalizări vor fi însă suportate de către persoanele juridice care nu vor respecta legea. Aşadar, pentru nereguli precum nesemnalizarea drumului public sau instituirea restricţiilor de circulaţie fără autorizaţie sau avizul poliţiei rutiere amenzile vor urca, în cazul persoanelor juridice, chiar şi până la 12.500 de lei.

 

 

 

 

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici